DŽENAN JAHIĆ: Spot za pjesmu „Ajša“ ugledao svjetlo dana

DŽENAN JAHIĆ: Spot za pjesmu „Ajša“ ugledao svjetlo dana

21559_1 dzenan
Jedan od popularnijih pjevača sa naše pop bosanskoheregovačke estradne scene, Dženan Jahić već duže vrijeme spremao je spot za novu pjesmu na njegovom posljednjem albumu. Riječ je o pjesmi „Ajša“, za  koju se Dženan itekako vezao. 

„Tekst za pjesmu je radila Marina Tucaković, muziku Romario, a aranžman Alek Aleksov. To je ekipa koja mi je radila i pjesmu „Vrata mog ludila“. U cijeloj ovoj priči ne mogu da ne spomenem Željka Samardžića koji mi je velika podrška. Da nije njega, teško da bih imao priliku surađivati sa ovako kvalitetnom ekipom“, dodao je Dženan. 

Ovaj spot u svoje ruke preuzela je Hayat produkcija. 

„To je muzička produkcija koja već godinama stoji iza mene, i bez njih ni ovaj spot ne bi dobio puni sjaj. Režirao je Admir Švrakić. Ado Karišik je radio cjelokupan styling spota. Snimali smo na više lokacija – Hotel Hollywood Sarajevo, Prirodno-matematički fakultet Sarajevo, Club Cinemas (Sloga), te u velikom studiju Hayat tv-a.  U spotu glavnu ulogu ima Nadiya Bychkova, djevojka kojoj je posvećena moja pjesma „Nađa“. Pojavljuju se također finalistice izbora za Miss planete Zemlje BiH, najbolji sportski plesni parovi naše države i muzičari sa kojima inače radim svirke. Interesantnu ulogu u spotu ima i moj dugogodišnji prijatelj Benjamin Baković – Parkour predstavnik u BiH“, za Ekskluzivu je rekao Dženan. 

Kako ističe, pjesma je izuzetno moderna i ljetna. Dženanu je bilo izrazito drago i interesanstno pjevat itekst kao što je ovaj. Ono što je izrazito dobro u svemu ovome jeste i puštanje spota, koje se desilo, jer se smatra da je ovo najbolje vrijeme i prilagođeno tačno za ljetni period godine.

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE