799C282C 6395 4F30 952C D82F730A979E
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

U sarajevskom hotelu Evropa privode se kraju posljednje pripreme za sutrašnje raskošno vjenčanje Jasmine, kćerke bošnjačkog lidera Bakira i direktorke KCUS Sabije Izetbegović, kojem će prisustvovati i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan, za kojeg mediji kažu da će biti svjedok na šerijatskom vjenčanju.

FIXGEHALT

Jasmina Izetbegović vjenčaće se za svog izabranika Ćamila Humačkića, biznismena rodom iz Stoca, koji već dugo živi u Njemačkoj.

Riječ je o svadbi o kojoj se u javnosti u posljednje vrijeme dosta govori.

Kako prenosi portal Radiosarajevo, najprije će u popodnevnim satima biti održano šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

LIDER

Nezvanično, mladence će vjenčati reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović, dok će se u ulozi šerijatskog svjedoka, navodno, pojaviti Erdoan.

Pored državničkih obaveza, Erdoan prije svega dolazi zbog svadbe u porodici Izetbegović, ali će se sastati i sa članovima Predsedništva BiH.

Građansko vjenčanje Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića i slavlje će se održati u obližnjem Hotelu Evropa u Sarajevu.

Osim Erdoana, na svadbi se očekuje više stotina osoba iz svijeta politike, ekonomije, sporta, kulture i javnog života, potvrđeno je, takođe, za portal Radiosarajevo.

U maju 2016. godine Bakir Izetbegović je prisustvovao svadbi Erdoanove kćerke Sumeje.

Ona se udala sa Selčuka Bajraktara, sina turskog biznismena Ozdemira Bajraktara, tehničkog direktora kompanije Bajkar, osnivača sistema izuzetno efikasnih bespilotnih letjelica “Bajraktar”.

Pored Izetbegovića, vjenčanju Erdoanove kćerke prisustvovao je tada i premijer Albanije Edi Rama.