EVO KAKO JE ZAVRŠILA!! Bila je model u “Playboyu”, divili su joj se mnogi ljudi… FOTO

Podijelite vijest

Jednom je bila slavna, divili su joj se mnogi ljudi. A sada ove srceparajuće fotografije govore više od riječi o sudbini jedne žene…

Danas 60-godišnja Christa McKenna, bivši model “Playboya”, prosi na ulicama, pokazujući ono što je ostalo od njenih vještina prolaznicima – očajnički pokušavajući dobiti nešto novca od prolaznika u Grand Rapidsu (Michigan, SAD). Ljudi koji prolaze pored nje na uglu ulice Wealthy vjerovatno, barem mnogi od njih, ne znaju priču ove prosjakinje.

A sedamdesetih godina prošlog vijeka nazivali su je “ženom paukom”, bila je vjerovatno najpoznatiji kontortionist (osoba koja posjeduje neuobičajenu tjelesnu fleksibilnost) na svijetu

Ali, slava svijeta je brzo prošla. Sic transit gloria mundi! – rekli bi stari Latini.

Christa je bila najpoznatija po svom učešću u televizijskom ‘The Gong Show’ 1979. godine, gdje je zapanjila publiku svojom sposobnošću da “tijelo zaveže u čvor”. Pojavila se, kako smo rekli, i u “Playboy” magazinu i to je bio vrhunac njenih postignuća u ovom smislu.

Sada proseći na ulicama drži kartonski natpis na kojem piše: “Imam 60 godina. Trebam posao. Bog i vi, molim vas, pomozite”.

Ona je i bolesna, pati od skolioze i stenoze, a novinarima je kazala da je sretna ako proseći dobije 7 dolara dnevno. Govoreći za MLive, kazala je: “Jednostavno ne znam kako mi se ovo desilo…”

Christa-McKenna-4

Christa-McKenna-2

Christa-McKenna-1

doznajemo.com