Facebook nam sprema neugodno iznenađenje!

Podijelite vijest

Facebook je prije samo nekoliko meseci bio žestoko osuđivan od strane javnosti jer je surađivao sa NSA i sudjelovao u prisluškivanju.

Facebook je nedavno najavio kako će uskoro njegova aplikacija imati novu opciju, no opasnost se krije u tome da bi ona mogla dovesti prisluškivanja korisnika preko mikrofona na mobitelima. Kao pravi Big Brother.

Iz kompanije su poručili kako će se nadogradnja aplikacije koristiti za bezazlene stvari, poput identificiranja pjesama koje sviraju u pozadini , ali s obzirom da će aplikacija koristiti mikrofon svaki puta kada ćemo htjeti napisati neki status, ona će moći prisluškivati doslovce sve, piše Sumfus.org.

Ne samo da djeluje jezivo već će ugorziti i privatnost svih onih koji imaju Facebook. Pozitivno je što će se opcija navodno moći isključiti, no postoji bojazan da većina korisnika neće uopće znati o čemu se radi. Na internetu se sve više ljudi priključuje akciji da Facebook izbaci ovu opciju.

Iz kompanije su proučili kako će se ponašati odgovorno, no mnogi su skeptični oko njihova obećanja. Naime, Facebook je prije samo nekoliko meseci bio žestoko osuđivan od strane javnosti jer je surađivao sa NSA i sudjelovao u prisluškivanju koje ova agencija provodi za što je njegovom vlasniku Marku Zuckerbergu navodno jako dobro plaćeno. Tu je i takozvani ‘Beacon program’ koji je slao privatne podatke sa drugih internet stranica koje koriste oni koji imaju i Facebook.

Sada se mnogi boje, piše Sumfus.org kako bi prisluškivanje svojih 1,2 milijarde korisnika Facebook opet mogao dobro naplatiti.

dnevnik.hr