Portal 072info

Facebook uvodi novu funkciju za profile

In this photo illustration, a Facebook logo on a computer screen is seen through a magnifying glass held by a woman in Bern May 19, 2012. Picture taken May 19, 2012. REUTERS/Thomas Hodel (SWITZERLAND - Tags: SOCIETY SCIENCE TECHNOLOGY) - RTR32CIH
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Facebook je najavio uvođenje nekoliko novih načina na koje korisnici mogu dodati muziku u svoje online identitete, pretvorivši se u bizarnu modernu verziju MySpacea. Kompanija, konkretno, planira omogućiti slušanje muzike u pričama i na samim korisničkim profilima, prenosi tportal.hr.

Korisnici već danas mogu početi koristiti muziku u pričama. Da bi joj pristupili, oni moraju odabrati naljepnicu Music i izabrati muziku po svom izboru. Moguće je odabrati određeni dio pjesme ili cijelu – s time da sve na kraju izgleda isto kao na Instagramovim pričama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Druga nova funkcija u kojoj ćemo svi uživati je muzika na samom profilu. Nova muzička sekcija dat će vam mogućnost da vidite koje pjesme slušate te da ih, također, stavite na vrh svog profila kako biste sivma dali do znanja da imate fantastični muzički ukus.

Svi koji se odvaže kliknuti na vaš profil moći će preslušati male isječke iz vaših omiljenih pjesama, a moći će i posjetiti Facebook stranicu samog umjetnika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema svemu sudeći, Facebook se primio posla i odlučio maksimalizirati profit od licenciranja muzike iz UMG-a, Sonyja i Warner Brosa.

Konkretni dan dolaska ove nadogradnje nije poznat, no vjerujemo kako na njega ne bismo trebali čekati predugo, osim (naravno) ako se u cijelu priču ne upletu lokalni zakoni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)