Fadil Novalić zabrinut: Napada se ekonomija, napada se Islamska zajednica

02.11.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U Sud Bosne i Hercegovine stigli su federalni premijer Fadil Novalic, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zastite Fahrudin Solak, ministrica financija Federacije BiH Jelka Milicevic i vlasnik preduzeca "Srebrena malina" Fikret Hodzic, optuzeni u vezi sa nabavkom 100 respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Napadi na Bosnu i Hercegovinu se ogledaju u napadima na ekonomiju i napadima na Islamsku zajednicu, izjavio je federalni premijer Fadil Novalić.

Gostujući u emisiji „Aktuelno“ BIR televizije,  Novalić je, između ostalog, komentarisao sve češće napade na Islamsku zajednicu i reisu-l-ulemu Husein-ef. Kavazovića, javlja MINA.

 “Napad na Bosnu i Hercegovinu je prvo na najčvršću ekonomsku tačku. To je Federacija. To je ekonomska stvar. Druga stvar je kohezivni faktor. Kod nas je to Islamska zajednica”, naglasio je Novalić.

Podsjetio je da Islamska zajednica predstavlja kontinuitet.

Kako je kazao „mijenjali smo države, ali Islamska zajednica je trajna“, prenosi ENA.

“Napada se ono što predstavlja kontinuitet, ono što predstavlja srž društva. Dakle, napada se ekonomija i napada se Islamska zajednica. Mislim da su to oni koji ne razumiju ovo što se događa.

Vlast može prelaziti iz jednih u druge ruke, ali se ne može Islamska zajednica tako tretirati”, kazao je, između ostalog, premijer Novalić.