FIFA-u 19 moći ćete besplatno isprobati 13. septembra na Xboxu One i PlayStationu 4

Prethodnih godina demo je izlazio dvije sedmice prije objavljivanja potpune verzije, a to će biti slučaj i ove godine. Demo nove verzije FIFA-e izlazi 13. septembra, a potpunu verziju možemo očekivati 28. septembra.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Iz kompanije EA Sports nisu željeli davati nikakve informacije. Jedino što je poznato je da na demo verziji neće biti dostupan dodatak Ultimate team. Demo prethodne verzije podržavao je 13 timova, a isto se očekuje i od ove verzije.

Prema pisanju na internetu, gotovo je sigurno da će na demo verziji igrice biti dostupno devet timova: Atletico Madrid, Bayern Munich, Borussia Dortmund, Juventus, Manchester City, Manchester United, PSG, Real Madrid i Tottenham.

Kada je riječ o stadionima bitno je spomenuti da je promotivni video fokusiran na Ligu prvaka, zbog čega vjerujemo da će Wanda Metropolitano, na kojem će se igrati finale ovog takmičenja, zasigurno biti jedna od opcija u demo verziji. Osim toga, spominje se i stadion Real Madrida, Borusije Dortmund te novi stadion Tottenhama.

Demo će biti dostupan za obje konzole PS4 i Xbox One te će se moći skinuti preko interneta. Veličina filea je otprilike ista za obje konzole (oko 8 GB). S obzirom na to da je demo igrice potpuno besplatan, jedino što vam je potrebno jeste da na konzoli imate dovoljno memorije.

Klix.ba