FK Zvijezda 09 ide na prodaju!

1637777710 res 5fc11b97c03b7d4456a8c1f69b0d5191 750x498 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Fudbalski klub Zvijezda 09 na čijem je čelu Boris Stanišić od danas je na prodaju.

Ovu vijest potvrdili su iz Etno sela Stanišići zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

“Međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa investitora, strateškog partnera ili sticanje prava vlasništva.
U skladu s zaključkom Skupštine FK Zvijezda 09, Upravni odbor kluba dana 24.11.2021. godine, objavljuje Međunarodni javni poziv za prikupljanje ponuda iskazivanja interesa investitora, strateškog partnera ili sticanja prava vlasništva Fudbalskog kluba Zvijezda 09.

Fudbalski klub Zvijezda 09 Etno selo Stanišići je osnovan 2009. godine od strane gosp. Borislav Stanišić, predsjednika Upravnog odbora. Sjedište kluba se nalazi na adresi Pavlovića put br. 32, Etno selo Stanišići, 76 300 Bijeljina, Republika Srpska, BiH. Pravni oblik funkcionisanja jeste udruženje građana. U skladu s članom 90. Zakona o sportu Republike Srpske postoji mogućnost transformacije Udruženja Fudbalski klub Zvijezda 09 u sportsko privredno društvo.

Organi upravljanja Udruženja Fudbalski klub Zvijezda 09 Etno selo Stanišići čine:

Skupština – 15 članova

Nadzorni odbor – 3 člana

Upravni odbor – 5 članova
P

redsjednik Upravnog odbora je gosp. Borislav Stanišić koji je istovremeno i glavni finansijer kluba. U vlasništvu porodice Stanišić nalazi se stadion u Ugljeviku, kapaciteta 5.000 sjedećih mjesta, projektovan prema UEFA standardima. Za svoje potrebe stadion koristi prvi tim FK Zvijezda 09 i omladinske selekcije BiH te ženska fudbalska reprezentacija. U sklopu stadiona nalazi se i administrativna zgrada s 4.500 m2, također u vlasništvu porodice Stanišić.
FK Zvijezda 09 u sklopu svoje akademije kao trening centar koristi fudbalske terene u Etno selu Stanišići i to dva prirodna i jedan teren s vještačkom travom.

FK Zvijezda 09 budućem investitoru / strateškom partneru / vlasniku omogućava učešće u radu ili vlasništvo kluba, koji redovno izmiruje sve svoje obaveze, bilježi pozitivan finansijski izvještaj, posjeduje operativne bankovne račune bez dugovanja prema radnoj zajednici ili poreskim institucijama s vrhunskom infrastrukturom i respektabilnom akademijom.
Prvi tim FK Zvijezda 09 u prošlosti je u nekoliko navrata bio učesnik najvišeg ranga takmičenja u BiH, dok je ekipa U-19 aktuelni osvajač fudbalskog prvenstva BiH te u sezoni 2020/2021 učesnik UEFA Youth League.

Zainteresovana pravna ili fizička lica mogu se javiti na ovaj Međunarodni javni poziv dostavom pisma namjere do dana 31.12.2021. godine lično, putem pošte ili na email adresu: [email protected].”, navodi se u saopštenju.

FK Zvijezda 09 prije dvije godine nastupao je i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali je nakon prekinutog prvenstva uslijed pandemije korona virusa nalazio se na posljednjoj poziciji, te je preselio u niži rang takmičenja. Ove sezone mladi tim iz Etno sela Stanišići nastupao je i u Ligi prvaka gdje ih je eliminisao Trabzonspor.