Screenshot 4 81
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 29, 2021 @ 23:50
KATEGORIJA: BiH / Sport
FIXGEHALT

Tokom utakmice juniorskih ekipa Zvijezde 09 i Trabzona u Ligi prvaka dogodio se veliki skandal koji bi mogao završiti enormnom kaznom za bh. ekipu. Zvijezda 09 danas je debitovala u omladinskoj Ligi prvaka porazom od Trabzona rezultatom 0:1. Tako turski tim uoči revanša ima jedan gol prednosti.

No, utakmicu je obilježio jedan neodgovorni pojedinac, ili grupa njih, koji su na stadionu u Ugljeviku danas onemogućili dovod vode na stadion ugasivši vanjski ventil.

“Akteri oba tima i službena lica su primorani da postupak održavanja lične higijene obave služeći se bočicama vode za piće. Veliki propust u organizatora, tačnije, diverzija, koštat će FK Zvijezda 09 enormnom kaznom za naše uslove”, saopšteno je iz FK Zvijezda 09.

O svemu se oglasio i prvi čovjek kluba Boris Stanišić koji ističe da je incident bacio mrlju na vrlo bitan događaj.

“Ovaj gest bacio je ljagu na jedan događaj koji je izazvao veliko interesovanje što se vidjelo iz broja prisutnih na tribinama ali i u VIP loži. Kome je to smetalo? Najavljujemo prijavu MUP-u i sudski postupak protiv izvršilaca ovog čina. Izvinjavam se svim akterima, kao idobronamjernim ljudima i zahvaljujem na podršci”, najavio je Stanišić.

Podsjetimo, Zvijezda 09 poražena je minimalnim rezultatom, a jedini gol za turski tim postigao je Berkan Tug u završnici prvog dijela. Revanš u Turskoj igra se za tri sedmice.

LIDER