Grad Zenica osigurao interventne pakete za 3.000 lica najpogođenijih aktuelnim stanjem prirodne nesreće

Podijelite vijest

U skladu sa javnim pozivom gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića upućenog 20. marta 2020. godine predsjednicima i povjerenicima mjesnih zajednica na području grada, danas, (utorak) počela je podjela interventne pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva u okviru preventivnih mjera zaštite od opasnosti zaraze koronavirusom (COVID-19).

Među korisnicima interventne pomoći nalaze se lica koja su najpogođenija aktuelnim stanjem nesreće, iznemogla i nepokretna lica bez bliskih krvnih srodnika koji su zakonski obavezni skrbiti o istima, porodice bez ijednog zaposlenog člana domaćinstva, odnosno bez primanja i nezaposlene samohrane majke i očevi.      

ČITAJ JOŠ:  Pogledajte šta se dogodilo na autoputu: Zbog ovoga je zatvorena zenička zaobilaznica

Odlukom Štaba civilne zaštite Grada Zenica kojim u svojstvu komandanta rukovodi gradonačelnik Kasumović, iz budžeta Grada izdvojeno je 150.000 KM što je bilo dovoljno za jednokratnu pomoć za 3.000 Zeničana u vidu paketa vrijednog 50 KM. Sadržaj paketa čine prehrambeni i higijenski artikli, između ostalih: 25 kg brašna, 2 l ulja, 3 kg deterdženta za veš, deterdžent za posuđe, ½ kg kafe, šećer, mesni narezak, supa, tjestenina itd


Podijelite vijest