Hasić: Auto je planuo jer ga sudija nije održavao, vozilom je upravljano daljinski

Screenshot 12 4
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

O sinoćnjim nemilim scenama u Vrapčićima na ligaškom derbiju između Veleža i Borca iz Banje Luke za naš portal govorio je predsjednik mostarskog kluba Šemsudin Hasić. Utakmica je prekinuta u 82. minuti nakon ulaska navijača na teren pri vodstvu gostiju od 2:0, a nekoliko sati kasnije kod Jablanice je grupa huligana presrela automobil u kojem se vozio sudija Sabrija Topalović te ga zapalila.

“Od početka prvenstva, svih deset utakmica, suđenje Veležu nije bilo na nivou neutralnosti, već je uvijek bilo protiv našeg kluba. To mogu potvrditi svi neutralni stručnjaci iz te oblasti”, kazao je Hasić.

Gnjev navijača se akumulirao iz utakmice u utakmicu, dodaje, te kaže kako se pokušavalo smiriti komunikacijom s navijačima, ali da je to vrlo teško, posebno kad vidite da “Velež stalno potkradaju zbog interesa saveza i drugih klubova”.

“Zbog toga je negativna energija na stadionu jučer bila tako velika i ja sam osjetio da ne idemo u dobrom pravcu. Pokušao sam nešto uraditi da smirim situaciju preko sudija i stručnog štaba, ali mi nije pošlo za rukom”, izjavio je.

Kaže da ne zna kako će Nogometni savez BiH postupiti u vezi s ovom utakmicom, a zbog paljenja automobila sudije Sabrije Topalovića izražava žaljenje.

Ja već imam prve indikacije da je sudija Topalović slabo održavao automobil i da je do požara došlo zbog zapaljenja kočionog sistema i da se požar prenio na kompletan auto. Mislim i da je njegovim upravljačkim mehanizmom upravljano s daljine tako da nije mogao kontrolisati svoj auto. Drago bi mi bilo da u buduće svi oni koji puno putuju povedu malo računa o ispravnosti upravljačkog i kočionog sistema“, cinično je prokomentarisao predsjednik Rođenih.

Hasić dalje preporučuje da se povede računa o održavanju automobila te da se bude u komunikaciji s dobrim majstorima jer, kako kaže, boji se da je gnjev narastao na toliki nivo da se njim ne može upravljati.

Kaže da on ostaje u Veležu te da neće biti nikakvih promjena u upravljačkoj strukturi.

“Savez nek radi šta hoće, mi nemamo nikakve mehanizme kao klub da pregovaramo s donosiocima odluka. Onaj ko ti konstatuje neku nepravilnost, taj te i kažnjava. Nek nam donesu neku drakonsku kaznu, mi nemamo mehanizme da se odbranimo, ali se stalno pitamo kakvi su to ljudi da im neke sile iznad njih isključe moral i da ih vodaju kako žele”, zaključio je Hasić.

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković najoštrije je osudio sinoćnji napad na sudiju Sabriju Topalovića, a najavio je najoštrije moguće sanckije organizatorima susreta te predsjedniku Rođenih Šemsudinu Hasiću, kojeg smatra najodgovornijim.