Portal 072info

Hoće li i Hrvatska uvjesti posebne mjere za građane BiH? Božinović: Razmatramo situaciju

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ministar unutarašniih poslova Davor Božinović komentirao je situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj, ali i moguće uvođenje restriktivnih mjera na graničnim prijelazima prema BiH i Srbiji.

Jučer su Crna Gora i Slovenije uvele određene mjere. U Crnu Goru se na granica mora pokazati negativan test na koronu, dok oni koji kreću prema Sloveniji moraju računati na karantin.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Božinović je kazao kako još nema informacije o današnjem broju zaraženi i kako će ih, kad ih bude imao, predstaviti javnosti.

“Uvjeren sam da će naša zdravstvena struka i ovu situaciju staviti pod kontrolu. Sve ovisi o tome koliko se svi skupa pridržavamo mjera. Ako budemo u tome dosljedni, ako budemo odgovorni, onda će situacija s koronavirusom biti kao i do sada, odnosno povoljna”, rekao je Božinović.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Božinović je rekao kako se situacija s graničnim prijelazima prati.

“Poznato vam je da Stožer razgovara praktički 24 sata dnevno, pratimo sve što se događa u široj i bližoj okolini. Ovisno o situaciji sigurni smo da ćemo donijeti mjere koje će zaštititi zdravlje ljudi, ali i ostaviti gospodarstvo otvorenim. Mi se nismo potpuno otvorili, osim za nekih 10 zemalja EU. I državljani BiH i Srbije moraju imati poseban razlog za putovanje u RH. Nema potpune liberalizacije prema tim zemljama, a hoće li biti dodatnih restrikcija, to ćemo odlučiti. Još uvijek ne mislimo da je situacija takva da bi iziskivala jednu takvu mjeru”, pojasnio je Božinović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4
Podijelite članak
  • 31
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zdravstveni sistem u Hrvatskoj “puca”, za ispomoć u bolnicama angažuju i studente

072info.com

Nove mjere u Hrvatskoj: Ograničavaju se okupljanja, zabrana prodaje alkohola poslije ponoći

072info.com

U Hrvatskoj 2.421 novi slučaj zaraze koronavirusom, šesti dan zaredom pada rekord

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6