Horor: Umro od srčanog udara nakon što je pit bull rastrgao njegovog psa

dog pas pitbull pixabay

Leskovčanin (72) preminuo je jučer u Ulici Maksima Gorkog od posljedica srčanog udara izazvanog stresom nakon što je na njegove oči napušteni pitbul rastrgao njegovog psa od kog nije mogao da ga odbrani.

Kako se saznaje, nesretni Leskovčanin se bukvalno srušio u svom dvorištu 15 sekundi nakon nemilog događaja. Ljekari Hitne pomoći su vršili reanimaciju na licu mjesta, ali nisu uspjeli da mu pomognu.

“Nas desetak u komšiluku smo pokušavali razjarenog psa da obuzdamo, da ga odvratimo od napada, ali nismo uspjeli. Što je najgore, ovo nije prvi put da taj pas napada prolaznike na ulici, a mi više ne smijemo ni djecu da pustimo van dvorišta”, priča Milan Đorđević, očevidac događaja koji se odigrao oko 13 sati jučer.

Kako kaže, o svemu je odmah obavještena i policija koja je u prisustvu komunalnih službi tražila psa ali, prema njegovim informacijama, on još uvijek nije pronađen.

Inače, ovo nije prvi ovakav slučaj u Leskovcu u posljednje vrijeme, pišu srbijanski mediji.

Prije tri mjeseca čopor od tridesetak pasa lutalica napao je tinejdžere u centru Leskovca, a komšije su istrčavali bosi iz stanova da odbrane djecu.

Prethodni članakVojislav Šešelj završio u bolnici
Sljedeći članakKod konobara pronađena droga