Portal 072info

Horoskopski znakovi koji vladaju svijetom

Astrologija je fascinantna i to nam dokazuje iz dana u dan. U nastavku donosimo priču o horoskopskim znakovima svjetskih lidera.

Odnosno, što za svijet znači činjenica da su najveći broj šefova država po horoskopu – škorpioni? Oni su lideri u čak 22 države, a među njima je i iranski predsjednik Hassan Rouhani. Ekipu škorpiona mogla bi ‘pojačati’ i kandidatkinja za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton koja je također Škorpion.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rođendan slavi predzadnjeg dana u aprilu, a rođena je u znaku Bika. U tom su znaku rođeni i Adolf Hitler i Saddam Hussein, ali i 13 sadašnjih predsjednika država među kojima su oni iz Iraka, Finske, Švicarske i Kanade.

Prvi čovjek SAD-a Barack Obama je rođen u znaku Lava. On je jedan od 18 liderskih Lavova među kojima je i francuski predsjednik Francois Hollande.

U predsjedničkim foteljama sjedi i isti broj Strijelaca, među kojima je bio i Winston Churchill. Slijede ih u stopu Blizanci koji su na čelu 17 država, a rođendane tada među ostalima slave čelnici Mađarske, Bugarske i Ukrajine.

Rakovi su na vlasti u 16 država svijeta, piše Vocativ, a među njima su Bosna i Hercegovina (Bakir Izetbegović), Njemačka, Kina, Ujedinjeni Arapski Emirati. Bivši sjevernokorejski predsjednik Kim Il – sung bio je Jarac, a Ribe vladaju u 15 država. U tom je znaku rođena i kraljica Elizabeta, a među Ribama su predsjednici Srbije, Turske, Monaka, Islanda.

Ghandi je, pak, bio Vaga, a u istom znaku rođeni su lideri Velike Britanije, Češke, Estonije.

Najmanje je vjerovatno da će u predsjedničku fotelju sjesti oni rođeni u znaku Djevice, jer su one na vlasti trenutno u tek 12 država među kojima je i sirijski predsjednik Bashar al-Assad, te čelnici Slovenije, Makedonije, Japana i Rusije.

N1

Podijelite članak