Hrvatska policija vraća istragu na početak: Matejevi drugovi opet na poligrafu

1642456129 1641216876 1641216642122 900x600 750x500 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Iako hrvatska policija ne otkriva sve detalje iz potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem (27) u Beogradu, “Novosti” saznaju da se ponovo ispituju njegovi prijatelji, koji su sa njim bili kobne noći sa 30. na 31. decembar u klubu “Gotik” u Beton hali.

Ako bude potrebno, oni će se iznova i poligrafski testirati, kako bi se utvrdilo da li su policiji u Srbiji rekli punu istinu. Navodno, u njihovim iskazima postoje dvije različite verzije, pa policija u Splitu želi saznati punu istinu, piše nova.rs.

Rezultati istrage bit će upućeni kolegama u Srbiji, kako bi se dobila kompletna slika događaja koji su prethodili Matejevom nestanku u noći između 30. i 31. decembra prošle godine. Njegovi prijatelji i dalje ne daju izjave medijima, a policije ove dvije države stalno razmjenjuju informacije važne da se rasvijetli cijeli slučaj.

Hrvatski novinar Dušan Miljuš, koji je za “Jutarnji list” pratio slučaj u Beogradu, kaže da bi ispitivanje Matejevih prijatelja moglo da potraje nekoliko dana. Ovaj hrvatski dnevnik u ponedjeljak je objavio da Matejeva prijateljica, Splićanka Maja S., sa kojom je on komunicirao kobne večeri, navodno ne smije da napusti Srbiju i da joj je oduzet pasoš, što je MUP Srbije u ponedjeljak demantovao.

S njom se, prije desetak dana, ispred zgrade policije u Beogradu, sreo Nenad Periš, Matejev otac. List prenosi Nenadove riječi da je Maja rekla kako nije uspjela da ostvari komunikaciju sa Matejem zbog buke u lokalu. Tek treba da se utvrdi tačnost te izjave.

“Moj sin posljednji kontakt je pokušao da ostvari sa drugaricom svog prijatelja tako što joj je poslao poruku na Instagram, ali mu ona nije odgovorila. Nemam informaciju da se moj Matej čuo sa prijateljicom. Ona mu nije odgovorila na poruku. Nisam saznao šta je želio od nje. Uvjeren sam da su Matejevi drugovi rekli sve što znaju i da je i njima teško zbog svega što se dogodilo. Rekli su mi da su mislili da priča sa nekim, pa ga nisu odmah tražili. Razumijem ih, jer su svi oni došli da se provedu”, rekao je Nenad Periš, otac nestalog mladića.

Podsjećamo, danas je 18. dan potrage za nestalim mladićem, a u nju su uključeni svi raspoloživi resursi.