I ovo je BiH: Od vlasnika firme pokušali na silu naplatiti dug, potukli se pa jedan zapucao

Tri osobe osumnjičene su da su od vlasnika jedne firme iz Kozarske Dubice G.B. pokušali na silu da naplate dug, fizički ga napale, da bi potom jedna od njih zapucala, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

“Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica Policijske uprave Prijedor 13.09.2022. godine postupili su po prijavi da je ispred kuće oštećenog lica G.B. u Kozarskoj Dubici došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba sa licima N.R. iz Laktaša, N.R. iz Banja Luke i D.D. iz Prnjavora, te da je jedno lice upotrijebilo vatreno oružje”, naveli su u policiji i dodali:

“Postupajući po prijavi policijski službenici izvršili su kriminalističku obradu lica N.R., N.R. i D.D.  zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ‘Iznuda’ u pokušaju, ‘Ugrožavanje sigurnosti’ i ‘Tjelesna povreda'”.

Kako su objasnili, istragom je utvrđeno da su osumnjičeni došli do kuće oštećenog u Kozarskoj Dubici sa namjerom regulisanja načina izmirenja potraživanja koje firma iz Prnjavora, čiji su radnici osumnjičeni, ima prema firmi vlasništvo oštećenog, te nakon verbalne svađe, fizički napali oštećenog nanijevši mu tjelesne povrede.

“Tokom sukoba osumnjičeni N.R. iz Banja Luke upotrijebio je vatreno oružje ispalivši jedan hitac u vazduh”, ističe se u saopštenju.

Nakon obavještavanja tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor od osumnjičenog N.R. privremeno je oduzet pištolj “Glock” kalibra 9 milimetara sa 13 komada pripadajućih metaka, dok je od G.B. oduzet pištolj marke “Bereta” kalibra 7,65 milimetara sa sedam metaka. 

Nakon dokumentovanja slučaja Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv lica N.R, N.R. i D.D. biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela “Ugrožavanje sigurnosti”, “Tjelesna povreda” i “Iznuda” u pokušaju. 

ATV

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE