Instagram razvija posebnu aplikaciju za direktnu kupovinu različitih proizvoda

Korisnici će putem nove aplikacije moći pregledati proizvode brendova koje prate na glavnoj Instagram aplikaciji, a željene proizvode moći će kupiti putem aplikacije IG Shopping.

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Iz Instagrama su odbili komentarisati novu aplikaciju, ali The Verge tvrdi da ima dva izvora koji su potvrdili ovu priču. No ipak, u ovom trenutku nije poznato mnogo detalja.

Brendovi za sada imaju mogućnosti da indirektno prodaju svoje proizvode putem Instagrama tako što na objavljenim fotografijama označavaju svoje proizvode linkovima koji korisnike vode do stranice brenda. Osim toga, brendovi mogu prodavati svoje proizvode i putem Instagram Storyja. No, s obzirom na to da korisnici moraju napraviti zasebne profile na različitim web stranicama, ovi dodaci na Instagramu ne nude najnaprednije iskustvo kupovine.

Stoga Instagram novom aplikacijom želi unaprijediti iskustvo online kupovine tako što će korisnicima omogućiti kupovinu različitih brendova putem jednog profila na aplikaciji IG Shopping.

GODISNJICA
MARKETING