Iranski prijatelji Bisere i Bakira: Ženama pucaju u genitalije, hapse, prebijaju i ubijaju

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Medicinari širom Irana su izjavili da iranske snage sigurnosti gađaju žene na antirežimskim protestima streljivom za ptice iz sačmarice u lice, grudi i genitalije.

Doktori i medicinske sestre koji su u tajnosti liječili demonstrante kako bi izbjegli hapšenje rekli su da su prvo primijetili ovu praksu kada su primjetili da žene često dolaze s različitim ranama u odnosu na muškarce, koji su češće imali streljivo u nogama, zadnjici i leđima, piše ugledni The Guardian.

Šokantni zločini

Ove informacije novo su šokantno svjedočenje o brutalnostima koje iranski islamistički režim provodi nad svojim građanima.

Jučer su iranske vlasti pogubile demonstranta, nakon što je osuđen zbog navodnog zločina tokom demonstracija.

Više od 200 demonstranata ubijeno je tokom protesta protiv iranskog režima. Protesti u Iranu započeli su nakon ubistva Mahse Amini, 22-godišnje djevojke koju je policija morala u Iranu nasmrt pretukla nakon što je prethodno uhapšena jer nije imala „pravilno“ pokrivenu kosu.

Bio je to događaj nakon kojeg su sami Iranci rekli “Dosta”. Desetine hiljada ljudi širom Irana sedmicama protestuje tražeći povlačenje iranskog teokratskog režima, a žene u znak protesta masovno skidaju svoje hidžabe i režu kosu.

Iranski teokratski režim na ovo odgovara brutalnom represijom, ubijanjem, hapšenjem i mučenjem demonstranata. Ciljanje ženama u genitalije samo su posljednji primjer monstruoznosti režima koji predvode mule. Od početka protesta ubijeno preko 200 Iranaca, dok je stotine zatvoreno.

I šta u takvoj situaciji rade politički luzeri i opasne štetočine iz SDA? Pa jačaju saradnju upravo s tim i takvim režimom. Prije dva dana u službenoj posjeti BiH boravio je Amir Abdulhian, ministar vanjskih poslova Irana. Sa Abdulahimom su se sastali ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković i predsjednik njene stranke Bakir Izetbegović. Susret s njim su, srećom, odbili državni parlamentarci, kao i članovi Predsjedništva BiH.

Zloupotreba institucija

 SDA je tako još jednom zloupotrijebila državne institucije za svoje morbidne stranačke politike.

U trenucima kada cijeli demokratski svijet odlučno stoji uz demonstrante u Iranu, osuđujući zločine teokratskog režim, lider SDA je odlučio da predstavnika tog režima ugosti u Sarajevu i pritom mu u srcu Evrope omogući da  saspe niz teških optužbi na račun Sjedinjenih Američkih Država, najvažnijeg saveznika Bosne i Hercegovine. Prethodno je, podsjetimo BiH u UN-u kao jedina država iz Evrope bila suzdržana prilikom glasanja za osudu masovnog kršenja ljudskih prava u Iranu.

Ovaj potez Izetbegović zapravo je očajnički pokušaj slanja poruke Sjedinjenim Američkim Državama i Zapadu da on kao političar ima zaleđinu na Istoku te da može kreirati probleme i haos u slučaju gubitka vlasti i političke izolacije.

Drugim riječima, u strahu za vlastitu političku kožu, Bakir Izetbegović je spreman Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu gurati u lonac s najsramnijim režimima današnjice te nametati politike i vrijednosti potpuno strane evropskom duhu ovog naroda i države.

U cilju opstanka na vlasti, Izetbegović i Turković sade tikve s onima koji pucaju ženama u genitalije, prebijaju ih zbog „nepropisno pokrivene kose“ i ubijaju demonsrantante.

Politički je to i civilizacijski ponor u koji Izetbegović i SDA vode Bošnjake, ali i potvrde da je Izetbegović osoba bez ikakvog morala, ljudskog saosjećanja i u konačnici zdravog razuma.

Stoga, zbacivanje SDA-ovske kuge s vlasti doslovno je postalo pitanje civilizacijskog i moralnog spašavanja Bošnjaka.

Avaz