Italijansko selo prodaje 250 domova po cijeni od jednog eura, ali postoje i visoke kazne

Screenshot 3 37
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U posljednje vrijeme smo čuli za italijanska sela koja za simboličan novac prodaju domove kako bi privukla nove stanovnike, a selo Pratola Peligna im se pridružilo u tom trendu.

U selu Pratola Peligna vlasti prodaju oko 250 domova po cijeni od jednog eura u nadi da će privući nove stanovnike koji će ih renovirati i u njima živjeti. Selo se nalazi u regiji Abruzzo blizu Apenina, što znači da su neka od najboljih italijanskih skijališta veoma blizu.

“Radimo na ovom projektu već nekoliko godina, biramo pogodne domove koje nisu bile dio rekonstrukcije nakon zemljotresa. Naš cilj je da ponovo zablistaju te da vratimo ljepotu starog centra, čak iako to potraje”, izjavio je za CNN lokalni vijećnik Paolo Di Bacco.

Oni koji se odluče na dolazak u selo imat će pune ruke posla jer su domovi u prilično lošem stanju, ali su prostrani, posjeduju potkrovlja, terase i balkone, tako da imaju veliki potencijal.

Međutim, ukoliko se planovi za renoviranje ne pijave u periodu od šest mjeseci, slijedi kazna od 10.000 eura.

Selo je od Rima udaljeno oko 150 kilometara.

GODISNJICA
MARKETING