Izbjegavanje konzumiranja hljeba dovodi do pojave umora

Screenshot 5 22
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Može vam se činiti da je teško pronaći zdravu vrstu hljeba koja će koje će zadovoljiti vaše nepce. Međutim, ako počnete izbjegavati njegovo konzumiranje možete se početi osjećati izrazito umorno.

Naime, nećete dobiti odgovarajuću količinu rafiniranih žitarica, odnosno dovoljno hranjiivh tvari, prema istraživanju koje je objavio Frontiers in Nutrition. Određeni broj odraslih ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama doživjeli su pad energije za 10 posto zato što nisu konzumirali rafinirane žitarice pa tako u organizam nisu unijeli dovoljno dijetalnih vlakana, magnezija i gvožđa.

ČITAJ JOŠ:  Ovo su 3 razloga zbog kojih ne trebate koristiti svoj telefon tokom noći!

Hljeb, žitarice i ugljikohidrati općenito imaju lošu reputaciju. Međutim, ugljikohidrati su najbolji izvor “goriva” za pokretanje tijela, a dobri su i za funkcionisanje mozga. U zdravoj, uravnoteženoj prehrani od 40 do 60 posto kalorija treba potjecati od ugljikohidrata, a to uključuje hljeb i žitarice.

Smanjeni nivoi energije sudionika pokazuju da ako odlučite eliminisati čitavu grupu hrane, morate dobro razmisliti sa čime je planirate zamijeniti jer će u suprotnom doći do pojave umora. Najbolje bi bilo da jedete hljeb od proklijalih zrna pšenice, smeđu rižu, ječam i zob.

ČITAJ JOŠ:  Pogledate li nekad vozača do vas na cesti? Čuvajte se onoga što vidite!

Uključivanje spomenutih namirnica pomoći će vam da dobijete dovoljno vlakana, željeza, folata i osjećate se zadovoljno. Ne postoji dobra i loša hrana već je bitno uspostaviti ravnotežu i jesti porcije koje su najbolje za vaše tijelo.

https://youtu.be/IiS7VsvTn7o
GODISNJICA
MARKETING