Jasna Žalica: “Htjela sam sebi priuštiti zabavu i ponovo sam zaigrala u novoj sezoni ‘Lud, zbunjen, normalan’”

2020 02 13 23 52 6486

U novoj epizodi Postcasta, podcasta sarajevskog studentskog pozorišnog i filmskog festivala POSTFEST, gošća je bila Jasna Žalica, glumica i profesorica Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

U razgovoru je govorila o počecima karijere, od Otvorene scene Obala u Sarajevu i Narodnog pozorišta Mostar pa sve do filmskih i televizijskih uloga.

“‘Gori vatra’ je film koji je bio zaista važan jer je bio začetak obnove naše kinematografije. Bio je važan film za naše glumce jer smo masovno izletili i na osnovu njega smo dobijali poslove za dalje”, rekla je Žalica u Postcastu.

Jasna je poznata po ulogama iz filmova “Gori vatra”, “Kod amidže Idriza”, “Takva su pravila”, a svakako je široj javnosti poznata po ulozi Šefike iz serije “Lud, zbunjen, normalan”.

“Jednog dana kada me je pozvao reditelj, htjela sam sebi priuštiti zabavu i ponovo sam zaigrala u novoj sezoni ‘Lud, zbunjen, normalan’. Kada sam došla u posljednjoj sezoni ušla sam u ekipu koja je uigrana kao najbolja videoigrica u kojoj sve funkcioniše. Sve radi za tebe da uradiš najbolje svoj posao”, ispričala je glumica u novoj epizodi.

Postcast je podcast studentskog pozorišnog festivala Postfest koji će se održati četvrti put ove godine u novembru.

Express

Prethodni članakDramatična izjava Muriza Memića: Gubim strpljenje, uzet ću pravdu u svoje ruke. Neću dozvoliti da me ponize
Sljedeći članakAdnan Huskić: Dodik je zapad vratio u BiH na velika vrata