Nezir Pivic N1
AUTOR: Portal 072info
DATUM: pro 7, 2021 @ 16:14
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Svu jad i bijedu propale politike SDA Zenica, koju vode kadrovi ove stranke iz Zenice i Zeničko – dobojskog kantona, građani ovih dana imaju priliku vidjeti u, prema njihovom mišljenju, montiranom političkom procesu kojeg vode protiv gradonačelnika Fuada Kasumovića uz podršku sebi odanih pojedinaca u pravosudnim institucijama.

NE PROPUSTITE:  POLITIČARI JEDNOGLASNI: Politički progon Kasumovića u režiji SDA!

MARKETINŠKI NASTUP

Da je jedan od glavnih SDA kreatora hajke na Fuada Kasumovića, koja nailazi na izuzetno negativne reakcije građana u svim dijelovima BiH, a posebno Zeničana, zamjenik ministra pravde u Vijeću ministara BiH, profesor na Pravnom fakultetu u Zenici, predsjednik SDA Zenica itd., priznao je u još jednom od svojih marketinških nastupa na N1 televiziji. Pivić je u bezuspješnom pokušaju „pranja ruku“ kod svog omiljenog voditelja Dalibora Mrdića, koji nije mogao skriti čitanje od gosta ranije mu napisanih pitanja, samo dodatno ponizio sebe i SDA.

NE PROPUSTITE:  OTKRIVAMO: Zašto je Tužilaštvo ZDK tražilo pritvor za Kasumovića?!

„Međutim, postavlja se pitanje. Mi moramo poštovati Zakon, ne možemo štiteći nešto za sebe, uzeti nešto od drugog. Otkud nam pravo da uzmemo nešto što nam ne pripada?“, između ostalog u prijateljskom razgovoru sa Mrdićem rekao je nes(p)retni Pivić, priznavši kako mu je između Porezne uprave FBiH i Grada Zenica, važnija ova prva institucija.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Tokom 16 minuta amaterske predstave voditelja Mrdića i Nezira Pivića, i gledatelju laiku bilo je jasno kako je ministar pravde, u ovom slučaju nepravde BiH, aspsolutno kooptiran u predmet „Zenicatrans“, za kojeg Kasumovićevi sugrađani ali i prijatelji i porodica vjeruju da je nastao u „SDA kuhinji“.

NE PROPUSTITE:  Svi vijećnici, izuzev SDA i A-SDA, potpisali molbu za ubrzavanje saslušavanja svjedoka u predmetu “Zenicatrans”

Ono što posebno zabrinjava jeste da doktor koji političke neistomišljenike proziva da su završili „ekspresne fakultete“, a i sam je ekspresno doktorirao u 28. godini, u programu trebalo bi biti objektivne i profesionalne N1 televizije, gostuje i o predmetu „Zenicatrans“ govori dva sata prije nego što će vanraspravno vijeće  Kantonalnog suda u Zenici, kojim je predsjedavao sudija Nermin Tešnjak, odlučivalo o žalbama izjavljenim protiv Rješenja o određivanju pritvora gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća „Zenicatrans – prevoz putnika“ d.d. Vahdetu Drini. Epilog zasjedanja svima je nažalost dobro poznat.

KRŠI ZAKON

„Radi li se ovdje o direktnom uticaju na pravosuđe? U vrijeme dok vijeće zasjeda i raspravlja o Žalbi kojom bi se, između ostalog, ukinula i mjera pritvora, visokorangirani političar kojem je zaštita zakona na prvom mjestu i sam krši isti taj zakon“, kaže gradonačelnikov brat Ibrahim Kasumović.

NE PROPUSTITE:  U ponedjeljak veliki skup podrške Kasumoviću, pokrenuta online peticija!

Porodica Kasumović zbog ovakvog nekorentnog, svjesnog ili ne, propusta uredništva i voditelja Mrdića uputila je protestno pismo N1 televiziji. 

NE PROPUSTITE:  ADVOKATI JEDNOGLASNI: Kasumović nevin u pritvoru!
LIDER