Screenshot 1 47
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 11, 2021 @ 11:25
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

Američki izaslanik za izbornu reformu u našoj zemlji Matthew Palmer prije pet godina objavio je roman intrigantnog naslova “Sarajevski vuk”. Iz kratkom pregleda radnje moglo bi se reći da je američki diplomata dobar prognozer zbivanja u našoj zemlji.

Roman “The Wolf of Sarajevo” objavila je 2016. godina čuvena američka izdavačka kuća Penguin Random House, a Palmerovo djelo predstavlja kao zadivljujući roman hvaljenog autora i veterana diplomatije.

“Dvadeset godina nakon genocida u Srebrenici koji je odnio život njegovog prijatelja i kolege, Eric Petrosian se vratio u Sarajevo u američku ambasadu, a bauk rata ponovno se nadvio nad Balkanom. Lider bosanskih Srba, koji je neko vrijeme tražio stabilan mir, vratio se svojim nacionalističkim korijenima i prijeti da će podijeliti Bosnu u krvavom ratu”, samo je dio radnje koja neodoljivo podsjeća na aktualna dešavanja.

Iza tog lidera je sjenoviti mafijaški lik koji vuče konce, dok je Eric uvučen sve dublje u politički vrtlog, samo je neki od zapleta.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Palmerov glavni lik otkriva zavjeru ucjena i nemilosrdnih ambicija i suočen je s nemogućim izborom – upotrijebiti informacije koje je otkrio da postigne iskupljenje za prošlost ili ih iskoristiti za oblikovanje budućnosti.

Ako se želite provjeriti Palmerov spisateljski talent, knjigu možete kupiti za 28 dolara.

LIDER