Jeste li i vi među njima: Ovo su najsretnija zanimanja

Analiza Guardiana donosi nam listu “najsretnijih zanimanja”, koja nemaju mnogo veze sa plaćom

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Guardianov tim je proučio devet istraživanja koja su provedena kako bi se utvrdilo koja zanimanja nas čine najsretnijima, a nakon toga je izdvojio ona koja se pojavljuju najviše.

Ono što je interesantno jeste da Guardianov tim nije otkrio vezu između visoke plaće i sreće pa su na listu najsretnijih zanimanja upali vrtlari, osobni asistenti i građevinski radnici. Kako bi doznali što zapravo neki posao čini sretnim, razgovarali su s radnicima koji se bave najsrenijim poslovima na svijetu. Farmeri, frizeri i kozmetičari za dlaku su propustili ulazak na listu.Evo koja su zanimanja najsretnija:

ČITAJ JOŠ:  Sa ova dva znaka najteže je biti u vezi, evo i zašto?!

Inžinjeri

Pojavljuju se u šest od devet istraživanja.
– Moja uloga zahtijeva visok nivo preciznosti i pozornosti usmjerene prema tehničkim detaljima – rekla je inženjerka Esther Hills i dodala kako se iz dana u dan pojavljuje nešto drugačije i uzbudljivo za rad.

Učitelji

Pojavljuju se u pet od devet istraživanja, a Kathryn Bowers, učiteljica djece s autizmom, objasnila je kako ne postoji ništa ljepše od gledanja napretka koji djeca postižu.

Medicinske sestre

Pojavljuju se u pet od devet istraživanja, a sestra Joanne Upton objasnila je da je sretnom čini trenutak u kojem shvati da je postigla pozitivan učinak kod pacijenta.

ČITAJ JOŠ:  Uhapšena prostitutka otkrila ko su joj klijenti: Među njima vlasnik restorana i biznismen

Vrtlari

Vrtlari su se pojavili u tri istrživanja, a Susie Atterbury kaže da je zadovoljna svojim poslom jer radi na otvorenom, u prirodi.

Građevinski radnici
Pojavljuju se tri puta, a Paul Findlay uživa promatrati fizičke rezultate svog rada. Sviđa mu se ideja da će se za 20 godina moći provesti ispred neke kuće i reći ‘ja sam to gradio’.

Lični pomoćnici

Pojavili su se u tri od devet istraživanja, a Meaghan Kerr je objasnila da ima uvid u sve aspekte rada organizacije što znači da može vidjeti ‘veliku sliku’. Svojim radom omogućuje šefu da obavi više posla u jednom danu.

ČITAJ JOŠ:  ZAPOSTAVILA JE I BAŠTU ZBOG NJEGA: Nada Topčagić ne zna gdje je zbog Zlatana Ibrahimovića
072INFO TV