Kada nešto uzme da završi, on to i završi? Fadil Novalić obećao nabavku dva ili tri helikoptera za gašenje požara

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Premijer Fadil Novalić s izaslanstvom Vlade FBiH boravio u općini Neum gdje je između ostalog obećao kako će Vlada FBiH pokušati da do sljedeće godine obezbijedi helikoptere za gašenje požara u BiH.

Prije nekoliko mjeseci Haris Zahiragić je u kontekstu nabavke vakcina o Novaliću rekao: Voljeli ga ili ne, Fadil Novalić kada nešto uzme da završi, on to i završi. Eho ovih riječi odjekivao je i danas prilikom Novalićeve posjete Neumu i govora o problemima s požarima s kojima se Neum susreće u ljetnim mjesecima.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA| Radnica prešutjela da joj je suprug zaražen, 300 ljudi poslano kući

Federalni premijer je obećao da će u idućem proračunu biti uvrštena stavka o kupovini dva ili tri aviona ili helikoptera koja će od sljedeće sezone biti na raspolaganju Hercegovini i Neumu.

Osim o helikopterima Novalić je s načelnikom općine Neum Draganom Jurkovićem govorio o putnoj infrastrukturi i turističkim potencijalima ove općine. Novalić je izdvojio kako je u magistralnu cestu Stolac-Neum s federalne razine izdvojeno 88,5 miliona maraka, te je istakao kako se nada da će ona biti gotova do početka sljedeće turističke sezone.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA Građani pozvani da ne koriste usluge ilegalnih taksista

Posjeta Neumu upriličena je nakon što je federalno izaslanstvo obišlo gradilište magistralne ceste Stolac-Neum.

GODISNJICA
MARKETING