AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Premijer Fadil Novalić s izaslanstvom Vlade FBiH boravio u općini Neum gdje je između ostalog obećao kako će Vlada FBiH pokušati da do sljedeće godine obezbijedi helikoptere za gašenje požara u BiH.

FIXGEHALT

Prije nekoliko mjeseci Haris Zahiragić je u kontekstu nabavke vakcina o Novaliću rekao: Voljeli ga ili ne, Fadil Novalić kada nešto uzme da završi, on to i završi. Eho ovih riječi odjekivao je i danas prilikom Novalićeve posjete Neumu i govora o problemima s požarima s kojima se Neum susreće u ljetnim mjesecima.

Federalni premijer je obećao da će u idućem proračunu biti uvrštena stavka o kupovini dva ili tri aviona ili helikoptera koja će od sljedeće sezone biti na raspolaganju Hercegovini i Neumu.

Osim o helikopterima Novalić je s načelnikom općine Neum Draganom Jurkovićem govorio o putnoj infrastrukturi i turističkim potencijalima ove općine. Novalić je izdvojio kako je u magistralnu cestu Stolac-Neum s federalne razine izdvojeno 88,5 miliona maraka, te je istakao kako se nada da će ona biti gotova do početka sljedeće turističke sezone.

LIDER

Posjeta Neumu upriličena je nakon što je federalno izaslanstvo obišlo gradilište magistralne ceste Stolac-Neum.