Kada su muškarci u najboljim godinama?

Kada ustvari muškarci postaju muškarci, i kako godine utiču na njih.

11 GODINA

U ovim godinama dječaci polako postaju muškarci, dvije godine prije nego što je generacija njihovih očeva ušla u pubertet, kažu naučnici sa Harvarda. U prosjeku djevojčice postaju sa 12 godina.

14 GODINA

Sa 14. godina dječaci će već početi da se briju. Njihov glas će postati dublji, a glasne žice deblje.  Takođe, u ovom periodu dobiće naglo na težini.

15 GODINA

Većina dječaka sa 15. godina ima svoj prvi seksualni odnos, u prosjeku nekoliko mjeseci prije djevojaka. Neke studije su pokazale i da 31 odsto dječaka čak i ranije stupa u seksualne odnose.

18 GODINA

U ovom periodu nivo testosterona, koji je zaslužan za seksualnu želju, na najvišem je nivou, a nakon čega već u dvadesetim počinje blago da opada. Po ulasku u tridesete opadaće za 2 odsto na godišnjem nivou.

22 GODINE

Poznato je da ženama brže otkucava biološki sat, ali istraživači su utvrdili da se kod muškaraca kada napune 22 godine brzina spermatizoida kojima se kreću kroz ženske reproduktivne organe samanjuje za 0.7 odsto godišnje u odnosu na njihovu prosječnu brzinu od 5 mm u sekundi. Ta pokretljivost je ključna kada je u pitanju muški fertilitet.

29 GODINA

Bez obzira da li su u stabilnoj vezi ili nisu u vezi uopšte, zahvaljujući jakom libidu, ovo je period kada muškarci u prosjeku imaju najviše seksa.

32 GODINE

U prosjeku većina muškaraca do oltara odlazi sa 32. godine. Uprkos stereotipnom mišljenju da muškarci ne vole obaveze, istraživači su u utvrdili da su upravo oni ti koji prvi kažu “volim te”.  Njim je potrebno 88 dana da izgovore te riječi,  a ženama čak 134. Ovo je i period kada muškarci najčešće postaju očevi, u poređenju sa ženama koje se u ulozi majke ostvaruju dvije godine ranije.

35 GODINA

Većina muškaraca u ovim godinama počinje da brine da će izgubiti kosu, a nasljedni gubitak kose pogađa 40 odsto muškaraca.

37 GODINA

Ovo je period kada muškarci imaju najviše samopouzdanja.Ne samo da će izgledati dobro, već su u ovom periodu najveće šanse da obavi neke od veliki životnih zadataka – da se oženi, skući ili dobije djete.

40 GODINA

Šanse da postane otac smanjuju se sa ulaskom u četrdesete. Studija sa Univerziteta Kolumbija pokazala je da su šanse za pobačaj veće za 60 odsto ako otac ima više od 40 godina, u poređenju sa muškarcima u periodu od 25 do 29 godine.

41 GODINA

Kriza srednjih godina nastupa u ovom periodu. Tada muškarci počinju da brinu i da što im se brada i kosa proređuju, kao i kvalitet zuba.

43 GODINE

Ovo je i vrijeme kada se muškarci najčešće razvode prvi put. Žene to rade prvi put obično u 40. godini života.

49 GODINA

Muškarci će najvjerovatnije prevariti suprugu sa 49. godina. Takođe, u ovim godinama velika je vjerovatnoća da će se ugojiti. poređenja radi, žene najčešće varaju sa 28. godina, prije nego što uđu u brak i dobiju djecu.

50 GODINA

U ovom periodu muškarci će najviše zadrađivati, ali će im libido opadati. U prosjeku sa 50. godina prvi put počinju da koriste vijagru i imaju bar jedan zdravstveni problem, kao što su krvni pritisak ili povišen holesterol.

53 GODINE

Sa 53. godine, muškarci misle da više nisu seksi.

64 GODINE

U prosjeku, muškarci odlaze u penziju sa navršenih 64 godine i sedam mjeseci života.

70 GODINA

Kažu da seks postaje bolji sa godinama, a da je stvarno tako potvrđuje i sve veći broj sedamdesetogodišnjaka koji tvrde da imaju ispunjen seksualni život. Sedam od deset muškaraca u ovim godinama još ima redovne odnose, tvrde britanski naučnici.

78 GODINA

Istraživanja su pokazala da je životni vijek muškaraca danas duži nego ranije, pa se očekuje da će većina doživeti 78 godinu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE