bb 3
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
Kurbani 2021

Bosanskohercegovački maneken Jasmin Muratović jedan je od najuspješnijih modela u Dubaiju. Iza njega su brojne modne kampanje, a njegovo lice može se vidjeti na bilbordima i televizijskim reklamama.

Skoro da ne postoji modni brend za koji nije radio ovaj harizmatični mladić porijeklom iz Sanskog Mosta. Nedavno je ostvario veliki uspjeh na polju mode, tako što se pojavio u glavnoj ulozi reklamne kampanje za „Dolce & Gabbanu“, koja je obogatila njegovu biografiju.

Vrhunac karijere

Pojavio se u „Air“ magazinu, za čiji je editorijal pozirao pored luksuznog automobila, te u kampanji za lanac hotela „Vida“.

– Dokažite se sebi, a ne drugima. Nikada ne dopustite da se neko prijatno osjeća nepoštivanjem vas. Idite putem samopouzdanja, u smjeru svojih snova – napisao je pored fotografije Muratović.

Vrhunac njegove karijere u Emiratima svakako je kampanja za parfem brenda „Dolce & Gabbana“ u kojoj se pojavio s još nekoliko muških modela.

  • Jasmin je pasionirani zaljubljenik u sport i fitnes Foto: Promo

– Putovanje se završava na krovu, s pogledom na zvjezdano nebo, gdje se spoj svakog sastojka otkriva u jedinstvenom parfemu. Bio je to drugi dio snimanja reklame. Parfem za elegantnog i šarmantnog čovjeka iz tajanstvene noći koji je također avanturističan, velikodušan i mudar. Velika hvala na velikoj prilici svima koji su bili uključeni – napisao je Muratović pored videa reklame za ovaj čuveni brend.

Snimanje se odigralo iz tri dijela. U trećem, posljednjem dijelu naš maneken je imao glavnu ulogu. Zapravo, pojavio se sam.

Zovite me Bond

Zanimljivo je i to što je Muratović za potrebe reklame za brend  „S.T. Dupont Arabia“ utjelovio čuvenog tajnog agenta.

– Elegancija, šarm i snaga mogu se koristiti za opisivanje 007.  Otkrijte „S.T. Dupont – Džejms Bond“ kolekciju. Zovite me Bond, Jasmin Bond – poručio je Muratović.

Tokom agresije na našu zemlju Jasmin se s porodicom preselio iz Sanskog Mosta u Sloveniju, dok se prije nekoliko godina odlučio da život nastavi u Dubaiju, gdje mu je i buknula modna karijera. Inače, osim modelinga, Jasmin je pasionirani zaljubljenik u sport i fitnes, što mu svakako puno pomaže i u modelingu.

Na pisti sa sestrom

Jasminova sestra je Aida Muratović, manekenka poznata po kampanji za „Guess“, koja također živi u Dubaiju. Do sada nisu ostvarili saradnju, ali svakako bi ih bilo zanimljivo vidjeti zajedno u nekoj od modnih kampanja. Aida je velika podrška bratu pa je tako nedavno objavila video na društvenim mrežama na kojem nekoliko fotografa snima njenog brata u novoj kampanji.