Kako koji horoskopski znak oprašta?

Kako koji horoskopski znak oprašta?

Bik teško prašta i nikad ne zaboravlja, Djevica nije zlopamtilo, Škorpija cijeni iskrenost i ne prašta lako. Strijelac može da bude i osvetoljubiv.

OVAN

Lako ga je uvrijediti, ali će vam lako i oprostiti, ako ste ga nehotice povrijedili. Ne prašta nikome i nikada, ako namjerno vrijeđate ili ugrožavate njegovog partnera, jer je vrlo posesivan. Ipak izbjegavajte konflikte i ne provocirajte Ovna, ne “gađajte” ga u sujetu, to neće ni oprostiti a ni zaboraviti. Međutim, ukoliko je u vas zaljubljen, bez obzira što uvijek mora da bude u pravu i nije tolerantan, oprostiće vam jer neće sebi da komplikuje život.

BIK

Teško prašta jer nikada ne zaboravlja, ako ste ga ignorisali, ili ugrozili njegov ponos, njegovu porodicu, njegov dom. Očekuje pažnju, jer je sujetan, ali pošto je uglavnom neodoljiv i kada je svojeglav i kada sve radi natenane (pa nikako da dočekate ono što vam je obećao), lakše ćete vi oprostiti njemu, nego on vama, pogotovo ako vas smatra svojim prijateljem. Žena Bik lakše prašta prijateljima, nego prijateljicama prema kojima je nepoverljivija.

BLIZANCI

Nisu tako jednostavni kao što djeluju na prvi pogled, zato što se u dubini duše pribojavaju da ih ne volite dovoljno, ili ne cijenite onoliko koliko zaslužuju. Kad to osjete, neće vam lako oprostiti, ako ugrozite njihov odbrambeni mehanizam kojim se štite od emotivnih razočarenja. Ukoliko ih osujetite u njihovim pokušajima da budu racionalni, naročito u ljubavi, ne praštaju i pokazaće vam onu stranu svoje prirode koja zna da bude krajnje praktična, mada nisu osvetoljubivi.

RAK

Sve pamti i ne prašta lako, iako se u većini slučajeva pravi kao da nema pojma o čemu se radi. Iako je šarmantan, mazan i osjećajan, drznete li se da dirnete u njegov ego, ili bilo kako ugrozite njegovu sujetu, ne piše vam se dobro. Iako vješto glumi uvrijeđeno „nevinašce“ Račica je često sama sebi dovoljna. Muškarac Rak vam neće lako zaboraviti ako mu ne ponudite rame za plakanje onda kada je njemu to potrebno.

LAV 

Ne prašta ukoliko mu na njegovu odanost, ne uzvratite najiskrenijom privrženošću, pogotovo ako ste njegov emotivni partner. Ne zaboravlja ni ako ga ignorišete, ili omalovažavate, jer voli da je u centru pažnje. Ako nije, dramatizovaće neki događaj i svi će se okrenuti ka njemu. Može vam zamjeriti ako se smijete njegovom djetinjastom ponašanju koje ponekad djeluje izvještačeno a ponekad razmaženo ali će vam oprostiti. Uvijek će vam se naći pri ruci kada je to potrebno, mada ponekad tako daje do znanja da se bez njega ne može.

DJEVICA 

Nije zlopamtilo, spremna je da istrpi čak i uvrede, ali ne voli bahatost ni iznenađenja koja nisu po njenom ukusu pa će na njih reagovati bijesom i nervozom. Ne podnosi indiskretne osobe, jer za nju to je krajnje primitivan vid ponašanja. Neće vam oprostiti ni ako se predstavljate boljim radnikom od nje a to niste, jer teško da iko može da je nadmaši u poslu. Uvijek želi da bude pripremljena, ako iskrsne nešto nepredvidivo pa ne

VAGA

Neće oprostiti, a ni zaboraviti, ako ste bili nepravedni prema njoj, ako je zanemarite, ili ne primjećujete u društvu gdje najviše voli da zablista, jer Vaga istinski uživa u divljenju i komplimentima. Time ona hrani ne samo svoju sujetu već i prikrivenu potrebu za suptilnom dominacijom. Zbog ljubavi, u stanju je i da vam sve prašta i da vam nikada ne oprosti, sve zavisi od toga koliko joj značite.

ŠKORPIJA

Cijeni lojalnost i iskrenost, pa ne podnosi prevaru i zato ne prašta lako. Kada nekoga prestane da voli, ne mora da znači da joj je ta osoba dosadila, već da se toliko razočarala, da više ne može da bude sa njom. Iako tačno zna šta želi i kako to da postigne, pa djeluje da neke stvari smišlja unaprijed, u suštini izuzetno je emotivna i odana onima koje voli. Kada nekoga voli, prašta mu i mane, a ako nije po njenom ukusu, neće mu vrijediti ni vrline.

STRIJELAC 

Ne podnosi neiskrenost, vrlo je pravičan, ali u njegovom okruženju često ima ljudi koji nisu baš takvi prema njemu. Nikada nije namjerno osvetoljubiv već bi se prije moglo reći da nema dovoljno takta. Ipak, ukoliko ugozite njegovu profesionalnu, ili društvenu poziciju, nedostatak takta kod njega tada prerasta u osvetoljubivost. U ljubavi je druga priča, pa sve dok partner toleriše njegove izletje, sve mu prašta.

JARAC 

Teško oprašta ako ga je neko izdao ili iznevjerio, vrijedi ga imati za partnera, jer je jedan od znakova na koji se uvijek možete osloniti. Dugo i duboko u sebi potiskuje osjećanja bijesa i nepravde koje je preživljavao, a tada je možda bio nemoćan da se usprotivi. Ali pamtio je godinama, nekada i decenijama i dočekao svojih pet minuta. Jer Jarac uglavnom sve radi da bi dobio priznanje koje je za njega ravno izjavi ljubavi, pošto je često sigurniji u svoje znanje, nego u samog sebe.

VODOLIJA 

Iako nije zlopamtilo i umije da oprosti, jedno vam ipak neće oprostiti – ako joj niste lojalni i odani, a pretstavljali ste se kao njen prijatelj a Vodolija je vjerovala u vas. Oprostiće vam, ako pokušate da je kontrolišete ili da imate vlast nad njom, jer zna da je to nemoguće. Pošto i u ljubavnoj vezi ne voli da polaže račune, spremna je da mnogo toga oprosti partneru kako bi se iskupila za svoje često egoistično ponašanje.

RIBE 

Dugo pamte uvrede, prvenstveno zbog naglašene sujete, znaju da tjeraju inat i često idu protiv svojih interesa odnosno u korist svoje štete. Neće tek tako ni oprostiti, a ni zaboraviti ako im niste dali na značaju onoliko koliko su one to očekivale. U ljubavi mogu mnogo da istrpe, čak i osobu koja ih ponižava, ili omalovažava, ali kada jednom odluče da odu, tu više nema praštanja i ništa ih više ne može natjerati da promjene odluku.

Izvor: Novosti

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE