kisa 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -12; Sokolac -10; Drvar -7; Bugojno i Ivan-sedlo -5; Bihać, Jajce, Livno, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zenica -4; Banja Luka, Doboj i Sarajevo -3; Bijeljina -2; Zvornik 0; Gradačac 1; Grude 2; Trebinje 3; Mostar 4; Neum 6°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946Pa, za 3hPa je veći od normalnog i opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Naoblačenje sa zapada u noći na petak. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura koja će u drugoj polovini dana preći na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10°C.

U petak u Bosni i Hercegovini će biti oblačno. U drugoj polovini dana sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

U subotu će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom prije podne. Na planinama će padati i snijeg. U Bosni smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C.

U nedjelju novo jače naoblačenje će usloviti kišu, na planinama snijeg. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.