Kenan otvorio dušu o porodici i muzici: “Da je imao prilike da me čuje bio bi ponosan”

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zahvaljući “Zvezdama Granda” za nevjerovatan vokal Kenana Derviševića čula je publika širom regiona, mada malo ko zna da je talenat naslijedio od majke.

– Moram da kažem, mada ću možda biti nagrđen, od mame sam naslijedio talenat iako ona ne voli da ja to spominjem. Ona ima smisla za muziku i lijepo pjeva. Majka je bila tu sve vrijeme uz mene i brata, domaćica žena, odgojila nas i nahranila. Ali definitvno muzikalnost potiče od nje – otkrio je Kenan.

ČITAJ JOŠ:  ZENIČANIN KENAN DERVIŠEVIĆ: Radio sam za 100 eura, a sada uzmem 3.000 eura bakšiša

Bezuslovna podrška majke i vjetar u leđa tokom deset mjeseci borbe nevjerovatno su mu značili, a mnoge je nasmijalo što mu je ona zamjerala isto što i pojedini mentori.

– Govorila mi je da moram da imam malo bolji pokret, osmijeh i scenski nastup, ali u pravu je. Problem je što se ja koncetrišem na pjesmu i ode mi taj kontakt sa publikom. Mada sam dosta uspio to da promijenim – tvrdi finalista.

Kenanu Derviševiću najveći muzički uzor bio je Šaban Šaulić bez čijih pjesama nije mogao da prođe nijedan njegov nastup.

ČITAJ JOŠ:  ZENIČANIN KENAN DERVIŠEVIĆ: Radio sam za 100 eura, a sada uzmem 3.000 eura bakšiša

– 2007. godine me je otac odveo na Šabanovo gostovanje, zapravo to je bio neki vašar. Otac me je odveo do auta da ga upoznam, to je bio jedini naš susret. Siguran sam da je imao prilike sada da me čuje da bi bio ponosan. I u takmičenju sam pjevao njegove pjesme, ali i na svim proslavama – istakao je Dervišević.

Iako mu je rodni grad u srcu pjevač tvrdi da najveću šansu ima da gradi karijeru baš iz Beograda, poput mnoigih velikih zvijezda.

ČITAJ JOŠ:  ZENIČANIN KENAN DERVIŠEVIĆ: Radio sam za 100 eura, a sada uzmem 3.000 eura bakšiša

– Beograd je promijenio život meni i mojim kolegama, ne vidim drugu opciju. Možda bude selidba uskoro – rekao je.

Grand

GODISNJICA
MARKETING