Koliko prosječnom muškarcu traje seks?

Podijelite vijest

Prema novim međunarodnim podacima za seksualno zdravlje, prosječan muškarac može izdržati pet minuta tokom seksualnog odnosa, a sve kraće od tri minuta smatra se preranom ejakulacijom.

Međunarodno društvo za seksualnu medicinu kaže kako prosječan seksualni odnos muškarcu traje pet minuta, a sve kraće od pet minuta smatra se preranom ejakulacijom. Ako se ejakulacija unutar tri minuta događa u gotovo svim prilikama u razdoblju od nekoliko mjeseci, to stanje, prema međunarodnim podacima za seksualno zdravlje, zahteva lečenje.

Kako navode stručnjaci, prerana ejakulacija posebno zahtjeva liječenje ako negativno utiče na raspoloženje i navodi muškaraca na izbjegavanje intimnosti.

Muškarci koji se bore s preranom ejakulacijom imaju znatno niže samopouzdanje od ostalih muškaraca. Međutim, tim muškarcima u velikoj mjeri može pomoći njihov doktor, a mogu im prepisati specijalne kreme, lijekove ili psihološko savetovanje.

Važno je naglasiti kako se ljekarima opšte prakse savjetuje da rutinski pitaju pacijente o njihovom seksualnom zdravlju, jer je mnogim muškarcima previše neprijatno ili se stide da pričaju o tome.