Portal 072info

Koliko prosječnom muškarcu traje seks?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema novim međunarodnim podacima za seksualno zdravlje, prosječan muškarac može izdržati pet minuta tokom seksualnog odnosa, a sve kraće od tri minuta smatra se preranom ejakulacijom.

Međunarodno društvo za seksualnu medicinu kaže kako prosječan seksualni odnos muškarcu traje pet minuta, a sve kraće od pet minuta smatra se preranom ejakulacijom. Ako se ejakulacija unutar tri minuta događa u gotovo svim prilikama u razdoblju od nekoliko mjeseci, to stanje, prema međunarodnim podacima za seksualno zdravlje, zahteva lečenje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako navode stručnjaci, prerana ejakulacija posebno zahtjeva liječenje ako negativno utiče na raspoloženje i navodi muškaraca na izbjegavanje intimnosti.

Muškarci koji se bore s preranom ejakulacijom imaju znatno niže samopouzdanje od ostalih muškaraca. Međutim, tim muškarcima u velikoj mjeri može pomoći njihov doktor, a mogu im prepisati specijalne kreme, lijekove ili psihološko savetovanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Važno je naglasiti kako se ljekarima opšte prakse savjetuje da rutinski pitaju pacijente o njihovom seksualnom zdravlju, jer je mnogim muškarcima previše neprijatno ili se stide da pričaju o tome.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)