Korida u čast Petra Kočića: Bikovi, pjevačice i četnička obilježja

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U čast pjesniku Petru Kočiću i ove se godine u njegovom rodnim selu Stričići održava manifestacija “Kočićevi dani”:

Borba bikova u Stričićima dio je manifestacije čiji je pokrovitelj Vlada Republike Srpske.

Na zborištu u Stričićima okupio se veliki broj ljudi.

Pristigli su i brojni gosti iz Srbije, a među njima je najviše omladine. Neki od njih su u obližnjim šumama razapeli male šatore, u kojima će boraviti naredna dva dana, tako da su Stričići postali i kamping destinacija piše Srpskainfo.

U fotogaleriji jasno se vidi dekor tradiocnalih korida u BiH, ono po čemu se ova razlikuje od onih koje se održavaju u Federaciji BiH jeste ikonografija. Na prodajnim štandovima u rodnom selu pjesnika pored alkohola i janjetine moguće je kupiti i četnička obilježja. Majice sa likom Draže Mihailovića, četničke zastave šubare i kokarde dostupne su posjetiteljima.

Borbe bikova i zabava pod šatorima neizostavan su dio “manifestacije” a cijene pića su kako kažu organizatori ostale iste.

Podjestimo, Kočićevo ime nosi nekoliko škola, veliki broj ulica, književne nagrade Kočićevo pero i Kočićeva knjiga, Teatar fest, dok se njegov lik nalazi na licu serije novčanica od 100 konvertabilnih maraka i grbu Banje Luke, gde se nalazi zajedno sa banom Svetislavom Milosavljevićem.

GODISNJICA
MARKETING