Korisni savjeti kako ublažiti zračenje računara

Screenshot 7 20
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Radijacija nije nimalo naivna i može poremetiti našu ravnotežu. Stoga, odlučili smo da vam predložimo načine na koje možete da se zaštitite. 

1. Nikada nemojte držiti laptop u krilu. Ako baš morate, stavite ga na drvenu podlogu koja će ublažiti direktan negativan uticaj zračenja, prenosi City Magazin.

2. Trudite se da budete udaljeni oko 1 metar od ekrana.

3. Naoružajte se kaktusima! Možda ste iznenađeni, ali neki kaktusi imaju sposobnost upijanja elektromagnetskog zračenja računara, potvrdila je NASA.

4. Slana lampa može biti ne samo dekorativna, već i djelotvorna u ove svrhe. Poznato je da ona ispušta negativne jone u vazduh i trebalo bi da su od pomoći u uklanjanju zračenja i održavanju ravnoteže u prostoru.

5. Od kristala izdvajamo ametist. Stavite što više ametista uz računar ili televizor. Ametisti balansiraju biopolje i održavaju ga netaknutim. Kristale koji se koriste u tu svrhu potrebno je redovno čistiti, preporučuje se jednom sedmično pod tekućom vodom.

6. Jedite hranu bogatu antioksidansima, jer telo takođe može stvoriti vlastitu zaštitu od slobodnih radikala koje oslobađa zračenje.

7. Koristite miš i žičanu tastaturu – kako vam ruke ne bi bile sve vrijeme na računaru.

8. Povremeno umijte lice ili se istuširajte. Voda takođe ima moć da očisti naše polje od negativnih učinaka uzrokovanih zračenjem.

9. Držite se što dalje od drugih računara, na primjer, u kancelariji, i izbjegavajte žice i kablove. Njih postavite što dalje od sebe, i nemojte držati noge na njima.

10. Pravite pauze. Prošetajte i opustite se, ako je moguće u prirodi.