Kratka i poučna priča o ljubavi koja će vas razniježiti

Ljubav
Podijelite vijest

U današnje vrijeme kada je prave ljubavi sve manje i kada se juri samo za novcem i što boljim materijalnim životom, čini se da su ljudi zaista zaboravili za šta se vrijedi boriti i živjeti. Međutim, evo jedne pričice koja bi mogla da vas podsjeti na to šta su prave vrijednosti.

Jednoga dana žena koja je imala veoma dugu kosu zamolila je svog muža da joj kupi češalj za kosu. Čovek se osjećao rastuženo i rekao joj je “ne mogu”. Objasnio je da nema dovoljno novca čak ni da popravi kaiš na satu koji mu je pukao. Ona nije insistirala.

Sljedećeg dana kada je čovjek prolazio pored radnje sa satovima, prodao je svoj oštećeni sat po niskoj cijeni, a onda otišao i kupio češalj za svoju ženu. Uveče se vratio kući sa češljem u ruci, spreman da ga da svojoj ženi. Bio je iznenađen kada ju je vidio ošišanu, sa veoma kratkom kosom. Ona je prodala svoju kosu i držala u ruci novi kaiš za sat. Suze su im istovremeno potekle iz očiju, ne zbog bezuspješnosti njihovih akcija, već zbog jačine njihove ljubavi.

Pouka: Voljeti ne znači ništa, biti voljen znači nešto, ali voljeti i biti voljen od onog koga voliš, to je zaista sve. Nikada ne uzimajte ljubav olako!

haber.ba