AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti

Ljeto nam se bliži, a oni koji uz kuću posjeduju bazen imaju sreću što će se moći rashladiti dok traju vrućine. Međutim, ima i onih koji ne preferiraju roniti u hladnoj vodi tako da postoji rješenje i za to. Riječ je o plutajućim solarnim panelima u obliku cvijeta koji zagrijavaju bazen uz opomoć sunčeve svjetlosti.

My Modern Met piše da ovaj izum nalikuju na male jastuke te da su jedna vrsta dekoracije uzimajući u obzir da su u obliku cvijeta.

Foto: My Modern MetFoto: My Modern Met

Ovakvi solarni paneli dolaze u pakovanju od 12 proizvoda u različitim bojama. Dolazi u tri kombinacije boja i to crnoj, plavoj i setu s duginim bojama.

Foto: My Modern MetFoto: My Modern Met

Ovi solarni paneli su lagani, otporni na udarce te izrađeni od plastike koja se može reciklirati. Samo je potrebno da ih stavite u bazen i pojavom sunca oni će ga zagrijavati.

Foto: My Modern MetFoto: My Modern Met

“Od ovakvog načina zagrijavanja temperatura vode u bazenu bude poprilično ugodna. Ovi mali solarni paneli su veoma praktični mogu se lako prebacivati u bazenu na ona mjesta koja su obasjana suncem, a velika je razlika u temperaturi vode na onim mjestima gdje se oni nalaze”, kazao je jedan od korisnika.