Majkić gora i od Dodika: Oružane snage BiH su protiv RS-a, Bošnjaci su krivi za stanje u vojsci

Screenshot 4 12
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Oružane snage su na štetu Republike Srpske i usmjerene su protiv njenih interesa, izjavila je zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Majkić je za Nezavisne novine rekla da je i interes za službu u Oružanim snaga BiH smanjen, što je i više nego očigledno jer se od toga ne može živjeti.

Majkić je navela da je stanje sve lošije i sve teže je opravdati njihovo postojanje, a za Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u oružanim snagama je rekla da je pokušaj da se zamagle stvari i vjerovatno te izmjene neće proći procuduru.

ČITAJ JOŠ:  Dok cijene nafte u svijetu padaju, na bh. pumpama gorivo poskupljuje

Ona smatra da je posljedica sadašnjeg stanja to što Bošnjaci nisu spremni za dogovor i razgovor o Oružanim snagama, uz napomenu da je Republika Srpske u nekoliko navrata predlagala smanjenje i obimom i strukturom, ali to niko nije želio da čuje.

Predloženim Nacrtom, koji je izradilo Ministarstvo odbrane BiH, između ostalog se predviđa da vojnici ili podoficiri u postupku prijema u čin podoficira ili oficira mogu biti primljeni do navršene 39. godine, a ne kako je sada predviđeno do navršene 35, prenosi Srna.

ČITAJ JOŠ:  Proljeće će pokucati na vrata u 17 sati u 57 minuta
GODISNJICA
MARKETING