Screenshot 4 12
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 5, 2021 @ 17:00
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Oružane snage su na štetu Republike Srpske i usmjerene su protiv njenih interesa, izjavila je zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Majkić je za Nezavisne novine rekla da je i interes za službu u Oružanim snaga BiH smanjen, što je i više nego očigledno jer se od toga ne može živjeti.

Majkić je navela da je stanje sve lošije i sve teže je opravdati njihovo postojanje, a za Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u oružanim snagama je rekla da je pokušaj da se zamagle stvari i vjerovatno te izmjene neće proći procuduru.

Ona smatra da je posljedica sadašnjeg stanja to što Bošnjaci nisu spremni za dogovor i razgovor o Oružanim snagama, uz napomenu da je Republika Srpske u nekoliko navrata predlagala smanjenje i obimom i strukturom, ali to niko nije želio da čuje.

Predloženim Nacrtom, koji je izradilo Ministarstvo odbrane BiH, između ostalog se predviđa da vojnici ili podoficiri u postupku prijema u čin podoficira ili oficira mogu biti primljeni do navršene 39. godine, a ne kako je sada predviđeno do navršene 35, prenosi Srna.

LIDER