pezer 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
Kurbani 2021

Bosanskohercegovački bacač kugle Mesur Pezer osvojio je drugo mjesto na Šestom atletskom mitingu “Novi Grad – Sarajevo” kojeg je danas organizirao Atletski klub Novi Grad.

Asmir Kolašinac imao najduži hitac

Takmičenje je okupilo nekoliko olimpijaca koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Olimpijadi u Tokiju, a Pezer je kuglu bacio na dužinu od 20,72 m što je bilo dovoljno da osvoji drugo mjesto, saopćili su organizatori.

Prvo mjesto osvojio je Asmir Kolašinac sa najdužim hicem 20.92 metra, dok je treće mjesto osvojio Veljko Nedeljković sa hicem 18.39.

U najbržoj disciplini – 100 metara, prvo mjesto osvojio je Hajrudin Vejzović, višestruki pobjednik na Mitingu sa rezultatom 10.72 sekundi. Drugo mjesto zauzeo je Egon Savić sa rezultatom 10.79, dok je treće mjesto osvojio Omar Dzanić. Kod žena najbrža je bila Ajla Reizbegović sa rezultatom 12.44. Drugo mjesto zauzela je Neđada Ramić sa rezultatom 12.99, dok je treće mjesto osvojila Kristina Stojković.

U disciplini 800 metara kod muškaraca najbrži je bio Stefan Ćuković sa rezultatom 1:52.71, drugo mjesto osvojio je Uroš Gutić sa rezultatom 1:53.62, dok je treće mjesto osvojio Adis Hodzić.

U disciplini 400 metara prepone, prvo mjesto osvojio je Nikola Kovačević, član AK Crvena zvezda sa rezultatom 54.17. U istoj disciplini, u kategoriji žena prvo mjesto zauzela je Maša Garić. Drugo mjesto osvojila je Belma Ćuran, dok je treće mjesto zauzela Rajak Dimitrija.

Omar Džanić pobijedio u skoku u dalj

U disciplini skok u dalj, prvo mjesto osvojio je Omar Džanić sa rezultatom 6.24 metara. Drugo mjesto zauzeo je Tarik Smailagić sa skokom od 6.22, dok je treće mjesto osvojio Salahudin Smailagić sa skokom od 5.96. Kod žena prvo mjesto osvojila je Zana Bujak sa skokom od 5.38, drugo mjesto zauzela je Emina Omanović sa rezultatom od 5.05, dok je treće mjesto osvojila Adna Čomor sa skokom od 4.96.

U najdužoj disciplini ovog mitinga, 1500 metara, takmičile su se žene. Prvo mjesto osvojila je Klara Andrijašević, dok je drugo mjesto zauzela Katarina Milosavljević, a treće mjesto osvojila je Glorija Kureš.

Na 6. atletski mitingu Novi Grad Sarajevo, koji je održan u Centru “Safet Zajko”, učestvovalo je 96 takmičara iz BiH i regije.