Mijatović pozvao SNSD da ostanu dosljedni i ne izađu na izbore koje je raspisao CIK BiH

Mijatović pozvao SNSD da ostanu dosljedni i ne izađu na izbore koje je raspisao CIK BiH

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović prokomentarisao je na društvenim mrežama odluku CIK-a o raspisivanju lokalnih izbora.

– Bez dileme i bilo kakvog politikanstva SDP BiH je u RS spremna za lokalne izbore prema Izbornom zakonu BiH. Naravno SNSD sa svojom koalicijom je donio neustavni izborni zakon RS i najavili su da neće učestvovati na izborima koje raspiše CIK BiH.

Ja ih pozivam da jednom ostanu dosljedni i nikako ne uzimaju učešće na lokalnim izborima. Da jednom barem ne slažu građane i pokažu da imaju kičmu. Da barem jednom dokažu svoje “veliko” srpstvo. 

Jasno je da lažete godinama, jasno je da od vaših laži oko odvajanja RS nema ništa, jasno je da ste samo korisni idioti politike iz Beograda, jasno je da ste doveli RS pred bankrot, jasno je da ljudi beže iz RS i da danas u istoj ne živi više od 700 000 građana, jasno je da veće lažove ne pamte ovi prostori, al jednom budite dosledni i pokažite stav, namojte izlaziti na izbore koje je raspisao CIK BIH, kao što ste i obećali – naveo je.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica