Milorad Dodik predlaže da naziv novootvorenog puta bude “put srpskog jedinstva”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik obratio se danas prisutnima u Bijeljini na otvaranju autoputa Bijeljina – Rača, među kojima je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dodik je obraćanje počeo tako što se zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i poručio mu “dobrodošli na svoje i među svoje”.

“Predsjednik Vučić nikad nije oklijevao da pomogne RS i da pokaže svoj odnos prema nama na najbolji mogući način. Zajedno obilježavamo nekoliko važnih datuma naše historije i zajedno finansiramo investicije”, kazao je Dodik.

Predložio je i naziv dionice koja treba biti izgrađena.

“Želim da dobijem Vašu saglasnost da se ovaj put, do puta ‘9. januar’, zove ‘put srpskog jedinstva’. Ako se slažemo neka to ovi iz autoputeva stave u radne verzije”, kazao je Dodik uz smijeh.

Vučića je upoznao da su u toku pregovori za izgradnju brze ceste od Bijeljine, Zvornika do Sokoca.

“Želimo da RS komunikacijski bude potpuno povezana autoputem. Za to će trebati mnogo volje, RS je spremna i sposobna da to radi. Ovo je Otvoreni Balkan, Imamo problema sa drugima koji smatraju da je to “srpska podvala” pa se boje, a ne smeta im da od mene traže, kao neki dan kad smo bili na Brdu, članovi Predsjedništva da zamolim Vučića da ih tretiraju kao Otvoreni Balkan. Ja sam rekao: Pitajte ih vi. Imamo mnogo borbi koje vodimo u BiH”, istakao je Dodik.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE