baca
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 11, 2021 @ 6:50
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
FIXGEHALT

Film „Južni vetar 2: Ubrzanje“ stiže u bh. kina. Svečana premijera nastavka franšize koja je oduševila cijeli region, uz prisustvo glumaca i ekipe filma, bit će održana sutra u Sarajevu.  

NER FIT

Miodrag Radonjić, kojeg na ulici često oslovljavaju „Baća“, prema liku koji tumači u filmu i seriji „Južni vetar“, u razgovoru za „Avaz“, uoči bh. premijere, otkrio je da jedva čeka da čuje utiske publike iz Sarajeva, kao i to hoće li biti trećeg dijela, kako se nosi s popularnošću, s kojim bh. glumcem bi volio sarađivati i u čemu je tajna ovog filmskog hita pa je „zaludio“ cijeli region.

Pozitivna histerija

– Već smo imali tri festivalska prikazivanja, jedno je bilo u Tuzli. Primijetio sam da su reakcije publike bile slične svaki put nakon prikazivanja, tako da se nadam da će tako biti i u Sarajevu. To mi samo govori da film, nekako, „komunicira“ s publikom na vrlo sličan način u cijelom regionu – istakao je Radonjić.

Kako se osjećate kada dođete u Sarajevo, odnosno u Bosnu i Hercegovinu?

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Fenomenalno se osjećam i jedva čekam da pojedem ćevape.

Svi glumci iz „Južnog vetra“ veoma su popularni, kako se nosite s teretom slave?

– Teško… Šalim se. Jedino što na mene najviše utječe u tom smislu jeste to što imam puno obaveza, pa budem iscrpljen i nemam vremena za neke normalne svakodnevne stvari.

U čemu je tajna popularnosti „Južnog vetra“?

– Vjerujte da ne znam, nama je to više kao neki fenomen, a ne film. Žanrovski je bio osvježenje, što se tiče prvog dijela. U cijelom regionu ovaj žanr nije bio toliko njegovan. Opet, s druge strane, tu vrstu pozitivne histerije ne znam objasniti.

Hoće li biti i treći dio?

– Rano je još o tome govoriti. Mi tek treba da snimamo drugu sezonu serije, to nam je plan. Veliki je posao pred nama.

Ko zna…

Na snimanju ste, osim kaskadera, ovaj put imali i lutku kao dublera.

– Imali smo neke opasne scene, koje nisu mogli da obave čak ni kaskaderi, pa smo morali imati lutke.  

Pratite li bh. kinematografiju i jeste li imali priliku sarađivati s glumcima i rediteljima iz BiH?

– S glumcima iz Hrvatske sam sarađivao, iz Bosne i Hercegovine još nisam, a volio bih, naravno. Glumac kojeg izuzetno poštujem je Emir Hadžihafizbegović i s njim bih volio raditi. Ko zna, možda nam se negdje ukrste putevi.

Pratite li aktuelna politička dešavanja u regionu i zanima li Vas uopće to?

– Iskren da budem, ne pratim, ne mogu da stignem da pratim meni važne privatne stvari, a kamoli te koje me ne zanimaju.

Šta je zajedničko Baći i Miodragu?

– Ništa. Glumac samo koristi svoje tijelo i duh zarad uloge. Ja samo neke svoje osobine, ali i one koje sam možda vidio kod drugih ljudi, prilagođavam karakteru koji igram.

Ništa me ne sputava

U cijelom regionu poznati ste kao Baća, mislite li da to, u neku ruku, može biti „otežavajuća“ okolnost, da tako mlad glumac ima neku ulogu koja ga obilježi u daljnjoj karijeri?

– Možda, ali to mene ne sputava da pravim druge uloge u serijama i filmovima. Tako da to gledam više s pozitivne strane. Kao mlad glumac sam napravio ulogu koja je prepoznatljiva.

LIDER