Mirza Nikolajev okončao nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu na 34. mjestu

Screenshot 6 7
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Bosanskohercegovački sankaš Mirza Nikolajev završio je nastup na Zimskim olimpijskim igrama nakon što je u trećoj vožnji zauzeo 34. mjesto.

Mirza je prvog dana vozio dvije utrke nakon kojih je s vremenom 2:04.174 zauzimao 34. poziciju uoči današnjih utrka nakon kojih smo dobili i konačni plasman.

Danas je najbolji bh. sankaš vozio treću rundu nakon koje je zauzeo 34. mjesto. Nikolajev je zabilježio ukupno vrijeme 3:05.349 i zaostaje 13.805 sekundi za liderom.

ČITAJ JOŠ:  Saudijska Arabija prvi put u historiji na ZOI

Kako je u finalnu, četvrtu trku potrebno biti među 20 najboljih nakon tri runde, Nikolajev nije izborio takmičenje koje će uskoro uslijediti i nakon kojeg ćemo saznati finalni plasman na vrhu.

Prvo mjesto i dalje zauzima sjajni Nijemac Johannes Ludwig s ukupnim vremenom 2:51.544, a slijede ga Austrijanac Wolfgang Kindl (2:51.657) i Italijan Dominik Fischnaller (2:52.266).

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina je prvi put nakon 24 godine imala predstavnika u sankanju na Zimskim olimpijskim igrama, a jedini koji se prije toga takmičio je Ismar Biogradlić u Naganu 1998. godine kada je zauzeo 23. mjesto.

ČITAJ JOŠ:  Koliko košta zlato u Pekingu: Hong Kong nudi najvišu premiju, gdje su bh. sportisti
GODISNJICA
MARKETING