Muderris povodom trogodišnjice preseljenja kćerke Nudžejme: Sanjamo te svi…

Muderris povodom trogodišnjice preseljenja kćerke Nudžejme: Sanjamo te svi…

U nedjelju se navršilo tri godine od preseljenja na Ahiret Nudžejme Halilović – Voloder, kćerke poznatog alima Nezim ef. Halilovića Muderrisa.

Tim povodom je njen Muderris objavio FB status, sa posvetom od majke i babe, koji prenosimo u cjelosti:

“NUDŽEJMA HALILOVIĆ – VOLODER

(09.02.1995. – 25.11.2020.)

Sine Nudžejma,

danas je tačno tri godine / 36 mjeseci / 1095 dana / 26280 sati… otkako si preselila za tebe na Bolji svijet. Za nas je to dugo, kao vječnost i puno nam fališ, sa svojim posebim osmjesima, smijehom, zagrljajima, glasovnim porukicama i doskočicama, posebno na babin račun.

Tvoj sin Hamza je porastao veliki momak. Prije deset dana je napunio pet i po godina, uozbiljio se i naučio je sa babom tečno nekoliko dužih sura. Za Dan škole mu je đedo Nezim bio na Priredbi, a prije tri dana je na priredbi u Obdaništu bio u ulozi Betmena. Ponekad je i „u kazni“, jer sa drugovima Selmanom i Ijadom krši pravila Obdaništa, ali nije to ništa strašno. I dalje briše nenine suze i pita je: “Neno, zašto plačeš?” Najviše ga paze „Seka Sara“ i njegov babo Amar, koji ga vodi u prirodu, na mjesta koja ste obilazili u sretnom braku i počesto ga dovede kod nas. Najbolje se igra sa tetićem Ahmedom, svojim bratom po mlijeku, ali znaju se još uvijek posvađati oko neke igračke i pohrvati se.

Hamza se ne voli maziti i ljubiti, sam se oblači, obuva, rasprema, izuva, naučio je da pliva, babo ga vodi na Bazen na časove profesionalnog plivanja, voli voćni sladoled, čips i pez, a od nene i dalje dok pije čaj kradom uzima ostatak čokoladice Duplo…

Prije šest dana se kod tvoga brata Amara i snahe Naime rodio sin Selman, kojeg najviše voli i pazi njegov stariji brat Zejd. Bilo je tu i drugih mubareka, ali niti jedan nam nije potpun bez tebe.

Često obilazimo tvoj kabur, uređujemo ga, kosimo, šišamo travu i zalijevamo, a skoro se slegao, pa ćemo ga inša-Allah u rano proljeće dotjerati.

Sanjamo te svi, ali najčešće tvoja majka i tvoj sin Hamza i svaki su nam put potpuno jasni i lijepi snovi. Najčešće si u zelenoj haljini, koju si najviše voljela i bijeloj mahrami i uvijek si nasmijana i vesela.

Za tebe smo na ovogodišnjem hadžu obavili Umru. Često nam prijatelji iz Meke i Medine pošalju poruke u kojima se u dovama posebno sjećaju tebe. Svi te u familiji, rodbina, prijatelji i poznanici često spominju, a posebno sestra Sadžida i braća Amar i Abdullah, kojima puno fališ.

Proučili smo u posljednje tri hefte mi i naša uža familija četiri hatme i tebi nanijetili sevabe od toga.

Volimo te, učimo dove za tebe, dijelimo za tebe sadaku i čeznemo za susretom sa tobom!

Allah te počastio deredžom šehida, ljepotama u Berzahu, sigurnošću u Hladu Arša na Kijametu i uživanjima u Firdevsu! I sve nas sastavio sa tobom!

Amin! Amin! Amin!

tvoji mama i babo”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica