Muškarci pod stresom biraju punije dame

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Muškarci izloženi stresu radije se opredjeljuju za punije žene, pokazalo je istraživanje obavljeno na Fakultetu za psihologiju u Njukaslu. Da bi ocijenili koji tip žena u određenim situacijama muškarce privlači, istraživači su ispitanike odvojili u dvije grupe.

Jedna grupa se ponašala kao da je na važnom razgovoru pred velikim auditorijumom, a zatim je morala brzo da podijeli broj 1.022 sa 13. Potom su svi ispitanici birali fotografije dama koje im se sviđaju.

– Ispostavilo se da su svi muškarci koji su bili u stresu birali fotografije punačkih žena. Naučno posmatrano, ovakva odluka se povezuje sa “preživljavanjem” i evolucijom koja ih je tako programirala. Standardi ljepote i privlačnosti se ne mijenjaju samo vremenskim uslovljavanjem, već i u zavisnosti od konkretne situacije. U kriznim trenucima jači pol se više oslanja na punije dame, radi lakšeg opstanka i produženja vrste – istakao je profesor dr Martin Tovi, član istraživačkog tima.

Po njegovom mišljenju dobijeni podaci generalno su važni za naše bolje poimanje privlačnosti, posebno sa osvrtom na anoreksiju i druge bolesti koje utiču na promjenu doživljaja tijela i tjelesne privlačnosti.

nezavisne.com

GODISNJICA
MARKETING