Na misi za Mateja Periša pojavila se i žena koja je podijelila svoju tragičnu priču

U Beogradu se jučer održao ispraćaj Splićanina Mateja Periša (27), nestalog u noći između 30. i 31. decembra pošle godine.

Po završetku ispraćaja, otac Nenad Periš s tijelom svog sina Mateja krenuo je u Split.

Mnogo ljudi stiglo je jučer u crkvu sv. Ante Padovanskog kako bi se oprostili od Mateja, a jedna je starija gospođa ispričala je kako je prije tri desetljeća na sličan način izgubila brata, navodi portal 24sedam.

“Srce mi je govorilo da dođem. Isti dan, 31. decembra, prije 30 godina moj brat je nestao u Dunavu, prevrnuo se čamac s njih petoro i pet mjeseci kasnije, 18. maj, doplovio je kod Smedereva. Isti datumi kao i Matej. Živim u blizini i jednostavno sam morala doći. Znam što to znači”, navela je te dodala kako će Matejeva porodica sada moći pokopati njegovo tijelo te imati mjesto za otići plakati i zapaliti svijeću.

“To su strašne stvari. Četiri bratova prijatelja nikad nisu isplivala na površinu”, ispričala je Beograđanka koja nije željela da joj se ime objavi u medijima.

Copy

Podsjetimo, Matejev otac Nenad Periš jučer se prije početka ispraćaja obratio medijima.

“Iskoristio bih priliku da se zahvalim gradu Beogradu na velikom srcu koje mi je dao, bez obzira što je moj sin ovdje završio svoj život. Srce koje su mi dali Beograđani u 139 dana pomoglo mi je da osjetim ljudsku brigu koja je potrebna u ovim trenucima”, rekao je Nenad Periš te dodao da će sprovod u Splitu biti održan sa porodicom.

Prethodni članakOvo je pravo ime atraktivne pjevačice
Sljedeći članakAnte pucao iz lovačke puške, pa komšiji zapalio Golf, policija ga pijanog odvela u stanicu