Nagrada za najbolji spot Dubiozi Kolektiv za pjesmu “Kažu”

Podijelite vijest

Glavnu nagradu za najbolji spot na prvom festivalu glazbenih spotova u Hrvatskoj – Split spot festivalu dobio je Toni Huml iz “Dubioze kolektiva” sa spotom za pjesmu “Kažu”.

Glavnu nagradu za najbolji spot na prvom festivalu glazbenih spotova u Hrvatskoj – Split spot festivalu dobio je Toni Huml iz “Dubioze kolektiva” sa spotom za pjesmu “Kažu”.

Nagrada za najbolje debitante pripala je crnogorskim hip hoperima “Who see” za pjesmu “Dinamida”, dok je nagrada publike završila u rukama redateljskog tima Skalpel kolektiva koji su Marku Perkoviću Thompsonu napravili spot za pjesmu “Nema Predaje”. Posebno priznanje žirija pripalo je redateljici Marcelli Zanki koja je napravila projekt “Frau Casio” za spot “Mlada”.

Festival je započeo već u subotu u podne, u splitskom hotelu Vestibul, gdje je održana prezentacija opreme za video produkciju. Kino klub Split je tijekom dana u centru grada prezentirao svoju djelatnost i opremu koju daje u najam, a Spaladium arena se približila redateljima tako što im je ponudila korištenje Arene za snimanje spotova i ostalu produkciju video materijala. U Split spot festivalu je učestvovala i renimirana tvrtka Senna Video Equipment.

Na temu “Financiranja glazbenih spotova” popodne je održan okrugli. U razgovoru je učestvovao direktor programa CMC televizije Toni Volarić, dance zvijezda devedesetih, a danas uspješni inovator i vlasnik tvrtke koja proizvodi video opremu Senad Galijašević Senna, stručnjak za komunikaciju na društvenim mrežama Ilija Brajković, glazbenik, radijski urednik i voditelj Toni Kesić, član grupe Dječaci i diplomant UMAS-a Zondo, novinar agencije Central European News Ivo Šćepanović te direktor Split spot festivala Milan Latković.

Sinoćnji je program započeo u 20.30 sati na Tvrđavi Gripe gdje je na filmskom platnu bilo prikazano ukupno 30 spotova koji su ušli u finalni izbor Split spot festivala. Splitska grupa Dječaci je na oduševljenje brojnih posjetitelja nakon dodjeljivanja festivalskih nagrada održala koncert. Voditelj programa je bio mladi splitski glumac Stipe Radoja.

federalna.ba/Fena