Najbrži način da tijelo očistite od nikotina

Svi su itekako svjesni negativnog učinka cigarete i nikotina na organizam. Ako ste prestali pušiti ili ste strastveni pušač, najbrži način da tijelo očistite od nikotina je uz pomoć ovih namirnica.

Špinat 

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tijela, ali isto tako pomaže tijelu da se riješi nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u špinatu.

Brokula, karfiol i kupus 

Povrće iz porodice krstašica iznimno je zdravo. Osim što sadrži polifenole koji su se pokazali korisnima u smanjivanju raznih upala u probavnom sistemu, također, sadrži i antioksidanse koji čiste tijelo od brojnih toksina. Kuhajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove blagodati.

Zeleni čaj i vitaminska voda 

Pušenjem tijelo gubi potrebnu tekućinu te organizam puno brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine domaće vitaminske vode koju lako možete napraviti sami te zelenog čaja prepunog antioksidanata ispirete nikotin iz tijela.

Mrkva 

Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suhom. Želite li se riješiti ove ružne nuspojave pušenja jedite što više mrkve. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tijela. Mrkvu iscijedite u sokovniku pomiješanu s jabukom i limunom ili je naribajte u salatu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE