Portal 072info

Ne zaboravite vježbati u trudnoći

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Trudnice moraju praktiricirati određene fizičke aktivnosti, ukoliko svom organizmu i zdravlju žele pružiti ono najbolje. Prednosti tjelesnih vježbi tokom trudnoće su brojne, kako za trudnicu tako i za bebu. Malo je trudnica koje se ne žale na bol u leđima. Upravo zbog toga tjelesne vježbe imaju ključnu ulogu u jačanju fleksibilnosti i čvrstoći leđnih mišića, što je pravi put ka eliminiranju boli u leđima.

Vježbanje tokom trudnoće pomaže postizanju dobre kondicije i toniranju svih mišića, pogotovo u butinama. To će također trudnicama pomoći u korektnom držanju kompletnog tijela. Ne zaboravite na probavni sistem i crijeva koja se nerijetko ulijene baš u vrijeme trudnoće. Tjelesnim vježbama ćete također ojačati zglobove, koji tokom trudnoće mogu pokazivati određene naznake umora i trošenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Podsjetit ćemo vas i na značaj zdravog sna i za vas i za vašu još nerođenu bebu. I tu su tjelesne vježbe veliki pomagač, jer ćete se pomoću njih osloboditi stresa i anksioznosti, što je preduslov za zdrav i opuštajući san. I nije tu kraj prednosti tjelesnoj vježbi za trudnice. Još je nešto veoma važno – vježbe će utjecati na poboljšano dovođenje krvi u kožu, što će vam omogućiti da i u trudnoći blistate.

Vježbe prilagođene trudnicama će ojačati mišiće i doprinijeti zdravlju vašeg srca, što će zaista olakšati veliki trenutak donošenja tog malog bića na svijet. Dakle, tjelesnim vježbama do dobre kondicije i forme i za vas i za vašu bebu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME