AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Krećete na posao, i već ste pod stresom kad pomislite na gužvu u saobraćaju, a još niste ni izašli iz kuće. Preporučujemo nekoliko sitnih savjeta koji mogu da budu od velike pomoći.

NEKOLIKO DUBOKIH UDAHA

Udahnite pet dubokih udaha svako jutro prije nego što otvorite vrata stana (ili, prije nego što uključite motor automobila), savjetuje dr Elizabet Lombardo, psiholog iz Čikaga. To pomaže, kaže ona, da smanjite stres koji je uzrok preko 90 odsto oboljenja.

SUPLEMENTI POSLIJEPRANJA ZUBA

Često zaboravljate da popijete šumeće tablete kao dopunu ishrani? Držite ih pored četkice za zube, i uvedite praksu da odmah popijete tabletu nakon što ste oprali zube. Tako više nećete zaboravljati.

PRONAĐITE “SRETNU MAJICU”

Želite da nosite garderobu u kojoj se osjećate dobro. Izbjegavajte neugledne za broj veće majice i široke donje dijelove trenerki, i pronađite odgovarajuću majicu i helanke, i neka budu u bojama koje dižu raspoloženje, a u kojima ćete isto tako osjećati lijepo i komotno. Neka vam budu na vidiku, tako da ćete jednostavno poželjeti da odete u teretanu, a nećete svako malo pronalaziti izgovore da ne odete na rekreaciju.

PRONAĐITE “MOJE MJESTO”

U teretani odredite neko svoje omiljeno mjesto gdje ćete spustiti peškir i vježbati i na kome ćete se prijatno osjećati.

STAVITE KAKAO U KAFU

Potrebna vam je šolja kafe ujutru bez koje ne možete da otpočnete dan? Probajte da je zamenite kakaom. Držite konzervu sa kakaom pored šporeta i dodajte jednu kašičicu u kafu.

Tako ćete dobiti moka kafu i učiniti nešto dobro za svoje zdravlje. Flavonoidi koje sadrži kakao imaju antioksidanse, što pospešuje dotok krvi do mozga i srca.

USTANITE KAD ZAZVONI TELEFON

Kad vam zazvoni telefon, naviknite se da odmah ustanete i dok razgovarate, šetajte.

Sjedenje duže od pola sata do sat izaziva niz reakcija koje dovode do smanjenog trošenja kalorija.

KONAC ZA ZUBE ISPOD TUŠA

Slično kao za šumeće tablete, da ne biste zaboravili da upotrijebite konac za zube, uvedite praksu da ga koristite kad ste pod tušem.

 Žena | Blic.rs