Nermin Jamak se tokom meča fizički obračunao s navijačima svoje ekipe

Nogometni klub VIS Sim-Bau pokrenuo je disciplinski postupak protiv nogometaša Nermina Jamaka zbog incidenta tokom utakmice protiv Rudara iz Kaknja.

VIS Simm-Bau je u nedjelju ugostio Rudar (1:3) u 20. kolu Prve lige FBiH, a tokom meča prilikom izmjene iskusni Jamak je preskočio ogradu stadiona i fizički se obračunao s navijačima svoje ekipe.

Zbog toga je Jamak za kaznu prebačen da trenira s juniorima, a protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

“Poštovani, osjećamo dužnost, ali i potrebu obratiti se svim iskrenim navijačima/cama našeg NK VSB sa izvinjenjem i objašnjenjem u vezi sa nemilom scenom koja se desila na protekloj utakmici.

Naime, svjedočili smo nesportskom i apsolutno neprihvatljivom potezu našeg igrača – Nermina Jamaka prema navijačima našeg kluba koji su se nalazi van terena stadiona i tribina.

Odlukom Upravnog odbora, pokrenuli smo disciplinski postupak zbog nediscipline i kršenja klupskog pravilnika, a kojim će jasno biti definisan stepen kazne.

Ovim putem se još jednom izvinjavamo navijačima koji su doživjeli neugodnosti. Iskreno se nadamo da je ovo naša prva i posljednja objava ovakve vrste.

Iza nas se nalazi težak period, ali to ni u jednom momentu ne opravdava kršenje osnovnih pravila postavljenih u klubu. Jedno od njih je svakako: poštovati navijače!”, stoji u saopćenju NK VIS Simm-Bau.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakZenica: U martu sklopljena 73 braka, rođeno 109 beba, preminule 223 osobe
Sljedeći članakStudija: Covid-19 povećava rizike za hospitalizirane zbog moždanog udara