Nevjerovatno ali istinito: Ovih pet biljaka povećavaju grudi

Podijelite vijest

U nastavku vam nudimo nekoliko domaćih recepata, koji će uljepšati vaš dekolte bez odlaska pod nož. Naredne biljke su od pamtivijeka pomagale umjerenom rastu, povećavanju i učvršćivanju grudi..

Piskavica

Sjeme piskavice ima u narodu vjekovnu reputaciju sredstva za uvećavanje grudi jer sadrži fitoestrogene (biljni estrogen). Estrogen ima višestruko djelovanje u organizmu, a dva se odnose na uvećavanje grudi. Ovaj hormon izaziva rast ćelija u grudima i doprinosi zadržavanju vode. Recept: u šerpu sipajte dvije šolje vode, preko jedne šolje piskavice, dodajte malo bosiljka, kima, mirođije i sladića. Neka sve provri, a zatim ostavite pola sata da se ohladi. Nakon cijeđenja, dodajte sok od limuna i med prema ukusu. Pijte jednu do dvije šoljice dnevno, nikako više.

Morač (komorač)

Još jedna od estrogenih biljaka koja se vijekovima unazad koristi za pojačano stvaranje mlijeka. Možete da ga dodate čaju za grudi kao dopunu piskavici. Kao ulje, morač nije preporučljiv za upotrebu, pogotovo trudnicama. Može da izazove pobačaj. U dozama većim od jedne kašičice dnevno morač je toksičan, dok manje doze na povećanje grudi djeluju i više nego pozitivno.

Čičak

Čičak je već odavno poznat po raznim blagotvornim učincima, a konzumacija čička povećava protok krvi u tkivo dojki i jača reproduktivni sistem. Kako usput i sjajno pomaže pri varenju, razloga za konzumaciju ima na pretek.

Pueraria mirifica

Biljka s Tajlanda koja se koristi za kreme i losione protiv bora, ali uz to je aktivni sastojak krema i tableta za povećanje grudi jer ispunjava i učvršćuje grudi.

Kim

I običan i crni kim dokazana su sredstva koja povećavaju broj mliječnih ćelija kod laboratorijskih životinja. Djelovanje ove biljke na grudi kod ljudi je slično, jer sisari u principu imaju slične reakcije na jedinjenjima sa mliječnim dejstvima. Napravite bilo koji čaj i začinite ga sa malo više mljevenog kima. Taj začin također povećajte u ishrani. Brzina cirkulacije doseže svoj maksimum zbog čega krv bogata kisikom vrlo brzo ulazi u sve organe, uključujući tu i mozak, pa i grudi.